rss
  • Cigánypecsenye

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 75 dkg sertéskaraj, 16 dkg füstölt szalonna, 1 kk paprika, 1/2 kk õrölt bors, 5 dkg liszt, olaj, só, hasábburgonya.

    Összekeverem a paprikát, a borsot és a lisztet. A húst kb 6 dekás darabokra vágom, kiverem, sózom, a fûszerlisztbe forgatom és forró olajban hirtelen kisütöm.

    A szalonnát 4 szeletre vágom, 2 centinként mélyen bevágom és szintén kisütöm. Tányéronként 3 szelet húst teszek, körberakom hasábburgonyával, a tetejére pedig paprikába mártott szalonnát teszek.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Cézár saláta

    Hozzávalók: 40 dkg csont és bõr nélküli fõtt tyúkmell, 1 fej vöröshagyma, 2 kemény tojás, 2 evõkanál olajbogyó, 2 zöldpaprika, 3 evõkanál marinált paradicsompaprika, 2 evõkanál borecet, 4 evõkanál olaj, 1 csokor snidling, só (ízlés szerint), törött fekete bors.

  • Toros káposzta

    55-60 dkg sertéshúst 5 dkg füstölt szalonnával apróra vágunk, s belekeverünk 10 dkg megmosott rizst, 1 egész tojást, kevés törött borsot, kis paprikát és sót. Egészben savanyított káposztafejekrõl lefejtett levelekre 1-1 jó kanállal teszünk a keverékbõl, összecsavarjuk, s a végeit bedugdossuk.

  • Paprikás sörlepény

    Hozzávalók: 25 dkg finomliszt, 10 dkg vaj, 1-1,5 dl joghurt, 1 teáskanál pirospaprika, 1 teáskanál só;

  • Palacsinta alaprecept (verzió 1)

    Hozzávalók: 25 dkg liszt, 1 tojás, 2 dl szódavíz (vagy ásványvíz), 2 dl tej, fél mk só, mintegy 2 dl olaj a kisütéshez.

  • Banános kenyér

    Hozzávalók:

    3 banán
    1,25 dl cukor
    1,25 dl alacsony zsírtartalmú joghurt
    0,65 dl margarin (olvasztott)
    1 csomag vaníliás cukor
    1 tojás
    1 tojásfehérje
    5 dl liszt
    1 ek sütõpor
    1/4 tk só
    dió

  • Agyagban sült csirke

    Hozzávalók 4 személyre: egy 1,5 kg-os csirke, 1 dl olívaolaj, õrölt gyömbér, só, bors, 1 ek. chilikrém, fehérbor, 3 kg agyag.

  • Paradicsomos húsgombócok

    Hozzávalók: 50 dkg darált sertéshús, 10 dkg rizs, só, bors, õrölt kömény, 1 tojás, 1 fej vöröshagyma, pici pirospaprika, 1 szál zellerlevél, sûrített paradicsom, olaj, liszt, kis cukor, ételízesítõ.

  • Francia hagymaleves

    Hozzávalók: fél kg vöröshagyma, 1 evõkanál olaj, fél csokor petrezselyem, 1 pohár tejszín, 4 szelet pirítós kenyér, fél dl konyak, 5 dkg trappista sajt, 1 teáskanál só, csipetnyi curry, vegeta.

  • Babapiskótás

    Hozzávalók: 6-7 tojásból piskóta, baracklekvár, 4 személyes kávé, 1 dl rum, babapiskóta.
    Krém: 20 dkg vaj, 5 tojás, 25 dkg porcukor. Tetejére: reszelt csokoládé.

  • Rózsafánk

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 4 dkg élesztõ, 7,5 dkg cukor, 2,5 dl langyos tej, 2 dkg cukrozott narancshéj vagy citromhéj (készen is kapható kandírozott formában, de ha nincs, elhagyható), 10 dkg mazsola, 2 ek vaníliás cukor, csipetnyi só, 7,5 dkg puha vaj, a sütéshez ghí.

  • Ropogós rántott hús

    Hozzávalók:

    - 4 szelet 1 cm vastag csirkemell/sertéskaraj
    - 2 tojás
    - 1 bögre liszt
    - só
    - õrölt bors
    - kukoricapehely
    - aprított petrezselyem

  • Narancsdzsem

    Hozzávalók: 4 db (kb. 60 deka) narancs, 3 darab citrom, 1,6 kiló cukor.

  • Karfiolos rakott sertésszelet

    Hozzávalók: 8 szelet sertéscomb, 1,5 kg karfiol, só, bors, citromlé, 4 evõkanál liszt, 1 dl olaj, diónyi vaj, 3 evõkanál zsemlemorzsa, 2 evõkanál mustár, 8 szelet fõtt tarja, 1 csokor petrezselyem, 3 tojás sárgája, 6 dl tejföl, 5 dkg trappista sajt.

  • Babos rizs

    Hozzávalók: 2 zacskó gyors rizs, 1 doboz feketebabkonzerv, 2 ek olaj.

  • Sült cukkini (Kabak kizartmasi)

    Hozzávalók: 6 cukkini, só, liszt, sör, olaj.

  • Darázsfészek

    Hozzávalók: fél kg liszt, 7 tojás sárgája, 1 g só, 3 dkg élesztõ, 23 dkg porcukor, 2,5 dl tej, 20 dkg vaj, 20 dkg õrölt mandula, 20 dkg dió, 2 dl tejszín.

  • Tojás tálon, vesével, Meyerbeer módra recept

    Hozzávalók:
    10 tojás, 5 dkg vaj, 5 dkg zsír, 30 dkg ürü-, bárány- vagy borjúvese, só, bors, 1 csokor petrezselyemzöld, 2,5 dl madeira mártás;

  • Rántott camembert babsalátával

    Hozzávalók: A salátához: 50 dkg zöldbab (lehet fagyasztott is), két keménytojás, mustár, só, bors, cukor, citromlé, tört fokhagyma, 1 dl tejföl, petrezselyem, 20 dkg kolozsvári szalonna.

  • Budapest májkocka

    Hozzávalók: füstölt szalonna, vöröshagyma, gomba, zöldpaprika, paradicsom, zöldborsó, máj, só, bors, petrezselyem.

  • Burgonyás rák

    Hozzávalók: 20 dkg konzerv rák, 5 dkg fejes vagy galamb saláta, 1 nagy burgonya, 2 evõkanál olaj, 3 evõkanál fehérbor ecet, teáskanál mustár, 1 teáskanál cukor (vagy 1 szem édesítõszer), 9 evõkanál olívaolaj.