2024.04.23. - Béla

Tyúkhússal töltött paprika

Hozzávalók: 1 db (kb.40 dkg) tyúkmell, 10 dkg füstölt szalonna, 8 csõ zöldpaprika, 2 zsemle, 1 tojás, 1 gerezd fokhagyma, só, õrölt bors, pirospaprika, 1 csokor petrezselyem, köretnek: 1 kg burgonya.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A kicsontozott, megmosott húst a felaprított szalonnával és az elõre beáztatott, kifacsart zsemlével együtt megdaráljuk.

A felvert tojással, az apróra vágott petrezselyemmel, a zúzott fokhagymával, a csipetnyi sóval, õrölt borssal, meg pirospaprikával összedolgozzuk és a megmosott, kicsumázott paprikába töltjük.

A töltött paprikákat egyenként légmentesen alufóliába csomagoljuk, egy tepsire fektetjük és kis lánggal kb. egy órán át sütjük. Végül az alufóliából kibontjuk, tálra rakjuk, s burgonyapürével kínáljuk. Hidegen és melegen egyaránt kitûnõ vacsora, vagy uzsonnaeledel.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!