2024.03.29. - Auguszta

Baklava

Elkészítése: A diót tálba rakjuk és hozzáadjuk a fahéjat. A réteslap mennyiséget elfelezzük. Az egyik felét lerakjuk egy tepsibe úgy, hogy a réteslapok közé olajat öntünk. Össze is ráncolhatjuk a lapokat.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Ha kész, rászórjuk a fahéjas diót, aminek a tetejére rétegezzük a maradék réteslapokat, melyek közé szintén olajat öntünk. Sütés elõtt kockákra vágjuk és a tepsi szélébe, valamint a réteskockák közé olajat öntünk. Forró sütõben 1/2 órát sütjük. Ha kihûlt, ráöntjük a cukorszirupot, amitõl karamellszínû lesz.

Hozzávalók 1 tepsihez:
3 csomag réteslap
25 dkg darált dió
fahéjú
3 dl olaj

A cukorsziruphoz: 75 dkg cukor, fél liter víz, 1 evõkanál citromlé.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!