2024.04.25. - Márk

Zelleres tésztában sült amúrcsíkok

Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg amúrfilé vagy más, fehér húsú halfilé, 10 dkg liszt, 2 tojás, 20 dkg zellergumó, 1/4 csokor petrezselyem, só, bors, a sütéshez olaj. A salátához: 1/2 kígyóuborka, 2 paradicsom, 1 zöldpaprika, 30 dkg vegyes leveles saláta (fejes, fodros, madár stb.), 1 citrom, 2 dl joghurt, 1 evõkanál olívaolaj, só, bors, kapor
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A salátához minden zöldséget megmosunk és felaprítunk, tálba teszünk. Meglocsoljuk kevés citromlével. A joghurtot kikeverjük az olajjal, majd sóval, borssal, apróra vágott friss kaporral ízesítjük. A salátába keverjük és 20 percig állni hagyjuk.

A halfilét 1,5 cm-es csíkokra vágjuk, besózzuk, fél citrom kifacsart levével meglocsoljuk és hûtõszekrénybe helyezzük. A megtisztított zellergumót káposztareszelõn lereszeljük és tálba tesszük. Hozzáadjuk a felvert tojást és annyi lisztet, amennyit felvesz (galuska sûrûségû tésztát kell kapnunk). Sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük.

Ha a massza túl száraz lenne, keverjünk bele kevés tejfölt. A halcsíkokat elõször lisztbe, majd a zelleres tésztába forgatjuk. Bõ, forró olajban aranysárgára sütjük. Itatósra szedve, a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük. A salátával körítjük.

Tipp
Hal helyett csirke- vagy pulykamellfilébõl is készíthetõ. Aki nem szereti a zellert, karalábét vagy burgonyát is reszelhet a panírozó masszába.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!