50 dkg amúrfilé vagy más, fehér húsú halfilé, 10 dkg liszt, 2 tojás, 20 dkg zellergumó, 1/4 csokor petrezselyem, só, bors, a sütéshez olaj. A salátához: 1/2 kígyóuborka, 2 paradicsom, 1 zöldpaprika, 30 dkg vegyes leveles saláta (fejes, fodros, madár stb.), 1 citrom, 2 dl joghurt, 1 evõkanál olívaolaj, só, bors, kapor
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A halfilét 1,5 cm-es csíkokra vágjuk, besózzuk, fél citrom kifacsart levével meglocsoljuk és hûtõszekrénybe helyezzük. A megtisztított zellergumót káposztareszelõn lereszeljük és tálba tesszük. Hozzáadjuk a felvert tojást és annyi lisztet, amennyit felvesz (galuska sûrûségû tésztát kell kapnunk). Sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük.
Ha a massza túl száraz lenne, keverjünk bele kevés tejfölt. A halcsíkokat elõször lisztbe, majd a zelleres tésztába forgatjuk. Bõ, forró olajban aranysárgára sütjük. Itatósra szedve, a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük. A salátával körítjük.
Tipp
Hal helyett csirke- vagy pulykamellfilébõl is készíthetõ. Aki nem szereti a zellert, karalábét vagy burgonyát is reszelhet a panírozó masszába.