2024.04.24. - György

Kenyérlángos

Az élesztõt kevés cukorral, langyos vízben felfuttatjuk. Keverõtálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk az áttört fõtt burgonyát, tojást, felfuttatott élesztõt és annyi langyos sós vizet, hogy ruganyos tésztát kapjunk. Alaposan kidolgozzuk, mikor már elválik a tál falától hozzáadjuk a margarint és ezzel még jól tdolgozzuk.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Hozzávalók:
1 kg liszt
fél kocka élesztõ
1 fõtt burgonya
langyos enyhén sós víz
pici cukor
1 tojás
5 dg margarin
olaj

A tetejét megszórjuk liszttel. Letakarva meleg helyen 1 órát kelesztjük. A megkelt tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, nagy kerek szaggatóval kiszúrjuk.

Még 20 percet hagyjuk így pihenni, majd széthuzogatva forró olajban, mindkét oldalát pirosra sütjük. Füszeres olajjal, tejföllel, reszelt sajttal ízlés szerint tálaljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!