2024.03.19. - József, Bánk

Jércemell csíkok kukoricában

Hozzávalók: 2 nagyobb jércemell, 1 doboz konzerv csemegekukorica, (vagy 1 zacskó gyorsfagyasztott morzsolt kukorica), 5 dkg vaj, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 dl tejszín, 1 teáskanál liszt, 1 mokkáskanál curry, só és törött bors ízlés szerint, 1 csokor petrezselyemzöld.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A vöröshagymát megtisztítom és lereszelem (vagy nagyon apróra vágom).
A megmelegített vajon üvegesre fonnyasztom, majd hozzáteszem a lebõrözött és kicsontozott, vékony csíkokra metélt jércemellet.

Megsózom, borssal és curryvel megszórom, erõs tûzön lepirítom. Közben állandóan kevergetem, hogy a húscsíkok egyenletesen piruljanak. Ezután liszttel meghintem, és néhány percig tovább sütöm, majd a konzerv kukoricát levével együtt hozzáöntöm. Rálocsolom a tejszínt és fedõ alatt, gyakori keverés közben puhára párolom.

(Ha gyorsfagyasztott kukoricával készítem az ételt, akkor a még fagyos kukoricát öntöm hozzá és fél dl vizet. A továbbiakban ugyanúgy fõzöm, mint a konzervvel.) Mielõtt teljesen elkészül, megszórom a nagyon finomra vágott petrezselyemzölddel, és lefedve állni hagyom néhány percig.

Pikáns befõttet és párolt rizst kínálok hozzá.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!