rss
  • Mézes zserbó

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: A tésztához: 60 dkg liszt, 6 dkg zsír vagy 10 dkg margarin, 16 dkg cukor, 2 egész tojás, 5 evõkanál olvasztott méz, késhegynyi szódabikarbóna.

    A töltelékhez: 1 liter tej, gríz, ízlés szerint cukor, 15-20 dkg margarin, baracklekvár.

    A tésztához valókat jól összedolgozzuk, és 4 lapot sütünk belõle. A tejjel elég édesen, cukrosan tejbegrízt fõzünk nem túl sûrûre. Még langyosan beledaraboljuk a margarint. Jól összekeverjük, és kettéosztjuk.

    Az egyik felét az alsó tésztalapra kenjük, rátesszük a második lapot, arra baracklekvár kerül. A következõ lapra kerül a gríz második fele, és azt lefedjük a negyedik lappal.

    A tetejét porcukorral hintjük meg, de csokimázzal is bevonhatjuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Adventre: mézes adventi koszorú

    Hozzávalók: 40 dkg méz, 25 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 15 dkg vaj, 6 evõkanál tej, 3 tojás, pici rum, 1 kiskanál õrölt fahéj, fél kiskanál gyömbérpor, 1-1 kiskanál szerecsendió és szegfûszeg, 1 cs. sütõpor, 50 dkg liszt, 15 dkg dióbél, 15 dkg szárított gyümölcs. A tálaláshoz: 2,5 dl tejszín, 1 cs. habfix, 2 evõkanál tojáslikõr. Díszítés: 3 evõkanál porcukor, kevés forró víz.

  • Gyömbéres-fahéjas keksz

    Hozzávalók: 60 dkg liszt, 25 dkg margarin, 25 dkg cukor, kb. 2 dl tej, sütõpor, vaníliás cukor, 1 kk gyömbér, 1 kk fahéj.

  • Sajtos spagetti

    Hozzávalók: fél kiló spagetti, 2 ek olaj, 1 pohár tejföl, 20 dkg reszelt sajt, só.

  • Pácolt sonka sajtbundában

    Hozzávalók: 40 dkg fõtt, sovány füstölt tarja, fél liternyi tej, 2 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál törött fekete bors, kevés liszt, 2 db egész tojás, 10 dkg reszelt parmezán sajt, 10 dkg zsemlemorzsa;

  • Túrós muffin

    Hozzávalók:

    15 dkg vaj, 30 dkg kristálycukor, 1 cs. vaníliáscukor, 1 citrom reszelt héja, 4 tojás, 2, 5 dl tejföl, 1/2 kg rétesliszt, 1 cs. sütõpor, 20 dkg túró, 15 dkg mazsola, só, kb. 1 ek. rum

  • Fehérkenyér kenyérsütõgépbõl

    Hozzávalók: 30 dkg finomliszt, 10 dkg rétesliszt, 1 dl tej, 1 dl víz, 1 ek cukor, 2 dkg élesztõ, 1 ek olaj, 1 kk só.

  • Fahéjas fánk

    Hozzávalók: 28 dkg finomliszt, 8 dkg vaj, 3 teáskanál porcukor, 3 tojássárga, 1,5-2 dl tej, 1 mokkáskanál õrölt fahéj, fahéjas porcukor, csipetnyi só;

  • Gesztenyés gombás pulykatekercs

    Hozzávalók: 30 dkg pulykamell-filé (2 vékony, nagy szeletre vágva), 20 dkg gesztenyemassza, 20 dkg gomba, 1 tojás, 1 kis fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só és õrölt bors, 1 evõkanál konyak, 1 evõkanál liszt, 1 evõkanál zabpehely, 2 evõkanál olaj, 2 dl tejföl;

  • Lazaccal töltött palacsinta

    Hozzávalók: 1 kis üveg piros lazactörmelék, 12 db elõre megsütött, sós palacsinta, 1 db egész tojás teáskanálnyi citromlé, 1 evõkanál tejföl, teáskanálnyi búzadara, a bundázáshoz liszt, tojás, zsemlemorzsa.

  • Afrikai harcsa

    Hány személyre 4 személyre: 60 dkg harcsa- vagy afrikai harcsafilé, 1 kisk. só, 1 mk. Erõs Pista, 4 gerezd fokhagyma, 80 dkg fagyasztott hasábburgonya, fél kisk. ételízesítõ por, olaj.

  • Egresmártás

    Hozzávalók: fél kg egres, 15 dkg cukor, fél liter víz, pici só, egy pohár tejföl, egy 5 dkg liszt, 6 dkg vaj, kevés citromhéj.

  • Rozmaringos brokkolikrémleves

    Hozzávalók:

    2 kis fej brokkoli, 3 deci alap csirkeleves, 1 pohárnyi tejszínt, 1 evõkanálnyi apróra vágott, friss rozmaring, só, esetleg kis maréknyi mandula

  • Harcsafilé fokhagymás raguval

    Hozzávalók: 4 szelet harcsafilé 1 dl olaj 10 dkg paradicsom 1 csomó petrezselyem 1 gerezd fokhagyma só.

  • Kolbászos bableves

    Hozzávalók 4 személyre: 1 pohár fehér bor, 6 szelet bacon kockákra vágva, olaj, egy csipet apróra vágott csili paprika, 1 nagy póréhagyma, szeletelve, 200 ml csirkehús alaplé, 1 gerezd fokhagyma, szeletelve, 1 kis csokor petrezselyem, apróra vágva, 6 csípõs nyers sertéskolbász (kb. 35 dkg), 2 x 400g konzerv fehérbab, natúr lében.

  • Palacsinta sajtkrémmel töltve

    Hozzávalók: 20 db sós palacsinta, 2 db ízesített tömlõs sajt (ízlés szerint), 40 dkg gomba, 4 db zsemle, 6 dl tej, 8 tojás, 2 dl tejszín, 2 dkg vaj, só, õrölt fehérbors, liszt, tojás, zsemlemorzsa a bundázáshoz.

  • Burgonyaleves

    Hozzávalók:

    - 1,5 kg újburgonya
    - só
    - õrölt bors
    - 1 babérlevél
    - 1 db paradicsom
    - 1 db sárga paprika
    - 1 tk. piros paprika
    - 1 evõkanál olaj
    - 1 fej vöröshagyma
    - 1 nagy pohár tejföl
    - 3-4 evõkanál liszt
    - citromlé

  • Erdélyi gomba

    50 deka gombát (sampinyont vagy rókagombát) megtisztítunk, és cikkekre vágva kevés finomra vágott újhagymán meg 2 evõkanálnyi olajon sóval, törött borssal addig pároljuk, míg levét el nem fõtte.

  • Amaretti (mandulás puszedli itáliából)

    Hozzávalók kb. 3 5 darabhoz: 25 dkg tisztított mandula 10 dkg porcukor, 10 dkg kristálycukor, 1 teáskanál keserûmandula-aroma 4 tojásfehérje, 1 evõkanál vaj, és 1 evõkanál liszt a tepsihez;

  • Nokedli

    Hozzávalók: 25 dkg túró, 30 dkg liszt, só, olaj, 3 tojás, víz.

  • Arab saláta

    Hozzávalók: , 1 salátauborka, 1 csokor retek, 1 csokor sárgarépa, 1 kis fej endívia saláta, 1 húsos zöldpaprika, 1 csokor zöldhagyma, fél citrom leve, 4 evõkanál olaj, só (ízlés szerint), citromkarikák (a díszítéshez).