rss
  • Cseh túrós

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók A tésztához: 20 dkg liszt, 20 dkg cukor, 20 dkg darált dió, 1 egész tojás, 1/2 csomag sütõpor, 15 dkg margarin.

    A töltelékhez: 75 dkg túró, 15 dkg margarin, 15 dkg cukor, 3 evõkanál liszt, 5 tojássárgája, 1 csomag vaníliás cukor.

    Máz: 5 tojásfehérje, 20 dkg cukor.

    A tészta alapanyagait jól összedolgozzuk, közepes tepsibe nyomkodjuk, és elõmelegített sütõben 5-10 percig sütjük. A tölteléket is elkészítjük, jól kikavarjuk és egyenletesen az elõsütött tészta tetejére simítjuk. Visszatesszük a sütõbe és közben az 5 tojásfehérjébõl 20 dkg cukorral kemény habot verünk. A tészta tetejére kenjük és megszárítjuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Parasztos báránysültek nyárson

    Hozzávalók: 6 szelet bárányborda, 6 db virsli, 6 db bárányvese, 6 db gomba, 3 kisebb paradicsom, 1 dl olaj, só, bors, 1 citrom.

  • Halpaprikás bográcsban

    Hozzávalók:

    80 dkg pontyfilé, (vagy harcsa, kecsege, törpeharcsa vegyesen), 15 dkg vöröshagyma, 1 dl olaj, 1 evõkanál pirospaprika, 15 dkg húsos paprika, 10 dkg paradicsom, 1 evõkanál liszt, 2 dl tejföl, só, 2 dl száraz fehérbor, 60 dkg tisztított burgonya;

  • Tejszínes-boros hagymaleves

    Hozzávalók: 4 adaghoz: 2 db Csirkehúsleves kocka, 2 közepes fej vöröshagyma, 10 dkg póréhagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 ek liszt, 1 dl tejszín, 2 dl fehérbor, 5 dkg margarin, szerecsendió, fehérbors, 5 dkg füstölt sajt, 2 szelet rozskenyér, 1 kis csokor metélõhagyma.

  • Gesztenyetorta

    Hozzávalók: 30 dkg darált keksz, 20 dkg margarin, 5 dkg cukor, 1 csomag gesztenyemassza, 25 dkg áttört tehéntúró, 5 evõkanál rum, 1 evõkanál kakaópor.

  • Metélttel töltött padlizsán

    Hozzávalók: 2 hosszúkás padlizsán, 1 tojás, 2 evõkanál reszelt rokfort (márványsajt), 2 evõkanál apróra tört cérnametélt, 1 evõkanál olaj, 1 dl tejföl, 1 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só és törött fekete bors.

  • Lasagne al forno con verdure

    Hozzávalók: 40 dkg Lasagne tészta (friss vagy "száraz"), 25 dkg ricotta (olasz túró), 50 dkg spenót (friss vagy fagyasztott), 30 dkg paradicsompüré, 10 dkg fontina sajt (v hasonló), 5 dkg parmezán sajt (reszelt), 2-3 ek extra szûz olíva olaj, ízlés szer dkg só, 5 dkg liszt, 200 ml húslé, 2-3 ek extra szûz olíva olaj, 2-3 csipet kakukkfû.

  • Lambada

    Hozzávalók:

    Tésztához:

    - 6 tojás
    - 30 dkg cukor
    - 19 dkg liszt
    - 1/2 sütõpor
    - 2 kiskanál kakaó

    Krémhez:

    - 1 kocka margarin
    - 15 dkg porcukor
    - 1 vaníliás cukor
    - kevés rumaroma
    - 3 dl tej
    - 1 cs. vaniliapudingpor

  • Caesar saláta csirkével

    Hozzávalók: 20 dkg csirkemellfilé, 2 ek szójaszósz, 1 ek olaj, 1 ek olívaolaj, 1 csipet só, 1 csipet bors, 2 szelet kenyér, 2 gerezd fokhagyma, 0.5 dl olaj, 0.5 fej római saláta, 1 fej vöröshagyma, 2 ek fehérborecet, 1 tk mustár, 1 ek cukor, 15 dkg parmezán sajt.

  • Párolt uborka

    Hozzávalók: 75 dkg kígyóuborka, 3 evõkanál olaj, só, õrölt fehér bors, (5 dkg reszelt sajt).

  • Blue angel karácsonyi lekvár

    Hozzávalók: fél liter frissen csavart narancslé, 75 ml Blue Curacao, 1 ek narancshéjforgács (1 kezeletlen narancs héja vékonyan lehámozva és metéltre vágva), fél kg befõzõcukor.

  • Sertésragu

    SertésraguA száraz csicseriborsót 24 órán át áztatjuk, majd kb. egy órán át előfőzzük, vagy vegyünk egy üveg előfőzött csicseriborsót. A hagymát felaprítjuk, megdinszteljük a 3 ek olajon. A sertéslapockát kockára vágjuk, és fehéredésig pirítjuk a hagymás olajon. Majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a széttört aszalt limeokat, a borsot, és felöntjük a ciderrel. Hagyjuk 3-4 percig párolódni, majd felöntjük a paradicsommal, vízzel. Sózzuk, és fedő alatt elkezdjük főzni. Kb. 30 perc elteltével hozzáadjuk az előfőzött csicseriborsót, majd az egész ragut puhára főzzük fedő alatt.

  • Szilvaleves

    Hozzávalók:

    - 1 kg szilva
    - pár szem szõlõ
    - 1-1,4 l víz
    - 2 dl tejszín
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - 6 evõkanál kristálycukor, méz vagy édesítõ
    - 1 evõkanál liszt
    - csipet só
    - szegfûszeg
    - fahéj
    - citromlé

  • Babgulyás, szójakockából

    Hozzávalók: fél kg szárazbab, fél csomag Sója-vita szójakocka, fél kg burgonya, 3 fej hagyma, 1 fej fokhagyma, csipetnyi pirospaprika, 1 evõkanál liszt, 1 teáskanál só, csipetnyi cukor, 1 evõkanál olaj, vegeta.

  • Kenyérben sült sonka

    Hozzávalók: 1 kb 1 kilós fõtt sonka, csülök, tarja stb, fél kg liszt, 2 dkg élesztõ, 1 kanál olaj, 1 mk só, 2 kk cukor, 1 dl tej, 2 dl víz.

  • Sóskamártás

    Hozzávalók: 1 kg sóska, 2 fej salotta hagyma (apró hagyma), 1 liter húsleves (leveskockából), 8 evõkanál fehérbor, 7 evõkanál száraz vermut, 2 dl tejföl, 1 dl tejszín, 1 citrom leve, só, fehér bors;

  • Kókuszos piramis

    Hozzávalók:

    - 20 dkg porcukor
    - 4 evõkanál házi baracklekvár
    - 4 evõkanál rum
    - 4 evõkanál kakaópor
    - 2 dl tej
    - 30 dkg darált keksz

    Töltelék:

    - kevés tej
    - 15 dkg porcukor
    - 10 dkg margarin
    - 10 dkg kókuszreszelék

  • Ricottás spagetti (Veneto)

    Hozzávalók: 25 dkg spagetti, 5 dkg vaj, 3 ek petrezselyemzöld, 20 dkg ricotta, 2 dl tejszín, só, bors.

  • Almatorta

    Hozzávalók:

    Tésztához:
    - 120 g liszt
    - 80 g pocukor
    - 100 gsütõmargarin
    - 2 egész tojás
    - 1 kis doboz natur joghurt
    - 1 cs vaníliás cukor
    - 1 citrom reszelt héja
    - 1/2 cs sütõpor

    Tetejére:
    - 3 db közepes alma

  • Különleges Waldorf-saláta

    Hozzávalók: 1 közepes zellergumó, 2 alma ,1 kiskanál citrom, 2 marék mazsola, durvára tört dió

    Az öntethez: 2 evõkanál majonéz, 2 evõkanál tejföl, 1 kiskanál mustár, bors, kevés só

  • Ecetes uborka kaporral (régi erdélyi recept)

    A szép, apró uborkát megmossuk, lecsurgatjuk és egy 5 literes üvegbe (vagy megfelelõ arányban ízesítve kisebb üvegekbe) rakjuk. Rakunk közé száras kaprot, 2-3 babérlevelet, egy darab megtisztított vékony csíkokra vágott tormát.