rss
  • Babfasírt

  • Share on Tumblr

    A babot sós vízben puhára fõzzük. Krumplinyomón áttörjük. Tejbe áztatott zsemlyével, tojással és apróra vágott, zsírban pirított hagymával összedolgozzuk; sóval, borssal ízlés szerint fûszerezzük.

    Lapos pogácsákat formázunk, majd ezeket lisztbe, tojásba, morzsába mártogatva, bõ, forró olajban vagy zsírban kisütjük. Melegen fogyasztjuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Hal-tojás saláta

    Hozzávalók: 20 dkg pácolt hering (ruszli), 5 kemény tojás, 1 ecetes uborka, 1 kk kaprobogyó, 25 dkg tartármártás.

  • Rozmaringos kacsasült

    Hozzávalók 4 személyre: 35 dkg alma, 15 dkg apró hagyma, 2 ág rozmaring, 1 konyhakész kacsa (kb. 2,5 kg), 2,5 dl almalé, 2 evõkanál ételízesítõ (pl. Knorr).

  • Paradicsomos-sajtos rizs

    Hozzávalók: 40 dkg friss paradicsom, 20 dkg rizs, 10 dkg reszelt sajt, 5 dkg vaj, 1 evõkanál ételízesítõ, 1-1 mokkáskanálnyi õrölt fekete bors és currypor, 1 nagy csokor petrezselyemzöld.

  • Acapulco csirke

    Hozzávalók: 70 dkg csirkemell és comb, 1 hagyma, 1 ek vaj vagy margarin, , 2 dl tejföl, 15 dkg gomba, 10 dkg friss erõs zöld paprika, 1/2 kk oregano, 1/4 kk só, 1/8 kk bors, 12 db búzaliszt-tortilla, 3 dl csirkeleveslé, 25 dkg Cheddar sajt, 10 dkg mandula, 4 ek tej.

  • Különleges gombasaláta

    Hozzávalók: 50 dkg gomba, 1 szép szál kígyóuborka, 1 csokor zöldhagyma zöld szárával együtt, 2 dl majonéz, 1-1 dl tejföl, ketchup (vagy házilag fûszerezett sûrû paradicsommártás), 4 evõkanál olaj, 2 evõkanál vörösbor, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál törött fekete bors, teáskanálnyi só, csipetnyi porcukor.

  • Mandulás barnarizs

    Hozzávalók 5 személyre: 0.5 kg barnarizs, 1.5 pohár mandula.

  • Sóskaleves

    Hozzávalók: 40 dkg sóska, 4 dkg zsír, 5 dkg liszt, 1 közepes fej vöröshagyma, 1,5 dl tejföl, cukor, só, 1,5 l csontleves (vagy víz).

  • Céklaleves

    Hozzávalók:

    9 dl alaplé, 22,5 dkg cékla, apróra kockázva, 22,5 dkg krumpli, apróra kockázva,11,5 dkg sárgarépa, vékonyra karikázva, 11,5 dkg paszternák (nálunk inkább gyökér), vékonyra karikázva, 5,5 dkg zeller, apróra kockázva, 1 póréhagyma, vékonyra szeletelve, 1 gerezd fokhagyma, apróra vágva, 1 vöröshagyma, apróra vágva, 5,5 dkg libazsír vagy olaj, 1 kk vegyes zöldfûszer (a könyv provance-it ajánl), 1 ek apróra vágott petrezselyem

  • Diós-csokis-vaníliás muffin

    Hozzávalók:

    1 3/4 csésze reszelt tejcsokoládé, 1/3 csésze tej, 3 evõkanál vaj, 1 csésze bármilyen liszt, 2 evõkanál kristálycukor, 2 teáskanál sütõport, 1/4 teáskanál õrölt fahéj, 3/4 csésze darált pekándió / hikori dió, 1 nagy tojás, 1/2 teáskanál vaníliaaroma
    az öntethez: 1/4 csésze bármilyen liszt, 1/4 csésze barnacukor, 1/4 teáskanál õrölt fahéj, 2 evõkanál olvasztott vaj, 1/4 csésze darált pekándió / hikori dió

  • Holland máj

    Hozzávalók: 40 dkg sertésmáj, 5 dkg vaj, 5 dkg reszelt ementáli sajt, 1,5 dl tej, 2 tojássárga, 1 dl tejszín (vagy nem savanyú tejföl), 2 evõkanál liszt, 1 teáskanál reszelt vöröshagyma, 1-1 késhegynyi õrölt szerecsendió, fehér bors, 2-3 evõkanál olaj a sütéshez, ízlés szerint só.

  • Gomba paprikás

    Hozzávalók: 1 nagy fej hagyma, 600 gr gomba, 1 gerezd fokhagyma, Teáskanál õrölt paprika, Só, bors, babérlevél, Kis doboz tejföl, 2 evõkanál liszt, 1 húsleves kocka;

  • Kelbimbó leves

    Hozzávalók: 50 dkg kelbimbó, 10 dkg virsli, 3 dkg Kolozsvári szalonna, 3 dkg margarin, 2 dkg liszt, 1 dl energiaszegény tejföl, só, szerecsendió.

  • Töltött karalábé

    Hozzávalók:

    20 dkg zöldborsó, 8 kisebb karalábé, 1 cs.újhagyma, petrezselyemzöld, 5 dkg sonka, 5 dkg füstölt sajt, 3 dkg vaj, 2 tojás, 5 dkg liszt, 1 dl tej, 2 dl tejszín, 1 csipet szerecsendió, 2 ek.olj, 5 dkg parmezán sajt

  • Fejeskáposzta saláta ananásszal

    Hozzávalók: 500 g fejes káposzta, 200 g ananász, salátaöntet.

  • Sissy torta

    Hozzávalók: A tésztához: 7db tojás sárgája, 60 g porcukor, (kihabosítani) 7 db tojásfehérje, 60 g kristálycukor,(kemény habnak) 70 g liszt, 10 g sütõpor, 70 g pirított darált mandula. Krémhez: 50 g vaníliás pudingpor, 500 ml tej, 150 g kristálycukor, 10 g vaníliás cukor. Díszítéshez: 150 g étcsoki, 50 g pirított mandula, 50 ml Sissy krémlikõr.

  • Vajas brokkoli

    Hozzávalók: 50 dkg friss vagy 1 csomag fagyasztott brokkoli, 5 dkg vaj, só.

  • Virgin Bloody Mary

    Hozzávalók: 20 cl paradicsomlé, 2 cl citromlé, néhány csepp Worcester, néhány csepp Tobasco, csipetnyi só, egy kevés bors.

  • Sült kacsavér, vagy libavér

    A vágáskor felfogott vért sózom és átkeverem. Elmorzsolok egy szelet kenyér belét és összekeverem a vérrel, borsozom és majorannázom.

  • Szerb bableves

    Hozzávalók: 25 dkg fehér bab, 25 dkg burgonya, 25 dkg paradicsom, 1 paprika, 10 dkg húsos szalonna, 10 dkg füstölt kolbász, 25 dkg hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 csomó leveszöldség, 1 ek apróra vágott petrezselyemzöld, 1 ek sûrített paradicsom, 1 ek olaj, 1 tk fûszerpaprika, 1/2 tk só.

  • Ananászos-rizsas fánk

    Hozzávalók: 5 dkg (a levével együtt) ananász, 2 dkg mazsola, 10 dkg rizs, csipetnyi só, 3,5 dl tej, 4 dkg cukor, 4 dkg liszt, 1 evõkanál vaj, 2 tojássárgája, a tetejére porcukor, olaj, a sütéshez;