Hozzávalók: 15-205 dkg tisztított egres, 1 közepes narancs héjával együtt összevágva darabokra, 9,6 dl cukor (kb. 80 dkg), 2,4 dl mazsola (kb. 16 dkg).
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Össze kell keverni a hozzávalókat egy edényben, és lassan felmelegíteni. Folyamatosan kevergetés közben kb. 30 percig kell ezután fõzni, amíg meg nem sûrûsödik. Forrón, forró üvegekbe lehet tölteni, amiket elõzõleg vízben forraltunk, kifõztünk.
A tetején kb. 1/2 cm üres helyet kell az üvegben hagyni, gyorsan lezárni és 15 percig forró vízben fõzni. A forralás helyett száraz dunsztba is lehet tenni, de elõtte fél percig fel kell fordítani az üvegeket, hogy a tetejéhez is hozzáérjen a forró dzsem. Ez a mennyiség kb. 6 db 2,4 dl-es üveget tölt meg.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!