2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Knédli

Hozzávalók: 3 szikkadt zsemle vagy kifli, 30 dkg liszt, tej, 1 dkg élesztõ, 2 evõkanál olaj, 2 tojás, só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A kockára vágott zsemlét olajon megpirítjuk, leöntjük annyi kovászos tejjel, hogy jól megszívhassa magát.

A langyos vízzel megfuttatott élesztõt összekeverjük a liszttel. Beleütjük a tojásokat, sózzuk, összekeverjük az elõkészített zsemlével, galuska keménységû tésztát kell kapunk.

A megkelt tésztát hosszúkásra formázzuk, konyharuhába kötjük, bõ, sós, forró vízben 15 perc alatt kifõzzük. Felszeletelve tálaljuk elsõsorban mártásos húsételekhez.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!