2024.04.20. - Tivadar

Párolt káposzta

A káposztát vékony szálakra vágjuk, besózzuk, és 1 óra hosszat állni hagyjuk. A sóból kicsavarjuk, az olajban rózsaszínûre pirított reszelt hagymával együtt, törött borssal ízesítve, fedõ alatt puhára pároljuk.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Hozzávalók:
50 dkg fejes káposzta,
1 kis fej vöröshagyma,
ecet, cukor, só, törött bors, köménymag,
1 evõkanál olaj.

Zsírjára pirítjuk. Ha a káposzta megpuhult, megszórjuk kevés cukorral (ettõl szép barna színt kap), meglocsoljuk az ecettel, és még néhány percig pirítjuk. A burgonyalepényre ráhalmozzuk a párolt káposztát, lefedjük egy másik lepénnyel, kockára vágva tálaljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!