2024.04.25. - Márk

Mandulás mignon

15 dkg vajat elkeverünk 10 dkg porcukorral. Egyenként belekeverünk 5 tojás sárgáját, majd 2 evõkanál kakaót, 10 dkg reszelt csokit, 10 dkg lisztet; az 5 dkg cukorral felvert 5 tojásfehérjét, és 5 dkg hámozott, darált mandulát. Óvatosan keverjük össze, nehogy a hab össze essen.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Közepes tepsiben sütjük lassú tûznél.

Kiborítjuk a tepsibõl, ha kihûlt, ketté vágjuk a lapot.

2 evõkanál baracklekvárt összekeverünk nagyon apróra vágott cukrozott narancshéjjal, esetleg tehetünk hozzá még cukrozott gyümölcsöt is, és egy kevéske rumról se
feledkezzünk meg!

Ezt a keveréket ráöntjük az egyik süteménylapra, a másikkal beborítjuk.

Egyenlõ darabokra vágjuk, kockára, téglára, vagy pogácsaszaggatóval gömböket vagy félholdakat szúrunk ki belõle.

Legvégül csokimázba mártjuk, dermedés után fogyasztható.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!