2024.04.20. - Tivadar

Fûszeres paradicsomos párolt tök

Hozzávalók 4 személyre: 1 hosszúkás tök (kb. 1 kg), 3 nagy paradicsom, 10 dkg padlizsán, 2 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1,2 dl zöldségerõleves, olaj, só, chili, 1 babérlevél, a díszítéshez citromhéj és friss (thai) bazsalikom
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Megforrósított olajon üvegesre pároljuk az egyik fej, kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot, sót, borsot, babért, chilit és krémes állagúra fõzzük.

Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a maradék, kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a megtisztított, kockára vágott padlizsánt és a zúzott fokhagymát. 2 percig kevergetve pirítjuk. Felöntjük a levessel és krémes állagúra fõzzük. A tököt egészben, gyöngyözve forró vízben kb. 10 percig fõzzük (ne legyen nagyon puha). Meghámozzuk, a húsát kockára vágjuk.

Ráöntjük a padlizsánkrémet, a fûszeres paradicsomkrémet, majd tökhéjjal, citromhéjjal és friss bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk. Körete párolt rizs.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!