rss
  • Rakott tojás

  • Share on Tumblr

    10 db tojást megfõzünk, majd megtisztítjuk és félbevágjuk. A tojássárgákat kiszedjük és egy kis tálkában 2 doboz májkrémmel, vagy 15 dkg darált párizsival, valamint annyi tejföllel hogy krémes állagú legyen kikeverjük. Ízesítjük sóval és borssal.

    Egy kivajazott jénai tálba belehelyezzük a 1/2 tojásokat és az elkészített töltelékkel megtöltjük. A tojásokat tejföllel lelocsoljuk és meghintjük reszelt sajttal. Forró sütõben pirosra sütjük.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Alkoholos meggyleves

    Alkoholos meggylevesA bort a fűszerekkel forraljuk fel. Jól forraljuk ki belőle az alkoholt. Majd tegyük bele a meggyet és kicsit főzzük át, hogy a gyümölcs kicsit megpuhuljon. Ha kell, cukrozzuk meg. Lehet mézet is használni. Majd a fűszereket szedjük ki a levesből, és jól hűtsük le. Majd keverjük hozzá a tejszínt, és hígítsuk fel a tejjel, mivel elég sűrű levessé áll össze. Aki szereti, a végén egy kis édeskés likőrt is adhat hozzá, hogy mégjobban megbolondítsa az ízeket. A tejszín miatt érdemes minél hamarabb elfogyasztani.

  • Paradicsomos burgonyafõzelék

    Hozzávalók: 1 kg krumpli, 6 dl paradicsomlé, 2 ek olaj, 4 ek liszt, vöröshagyma, cukor, só.

  • Brokkoli-krémleves

    Hozzávalók: 50 dkg mirelit (vagy friss) brokkoli, 2 dl tejföl, 1 tyúkhúsleves-kocka, 1 evõkanál krumplipürépor, 1-1 teáskanál só és citromlé, csipetnyi cukor.

  • Gombás csavart

    Hozzávalók: 40 dkg csiperke (még finomabb, ha egy része erdei gomba), 2 gerezd fokhagyma, 1 hegyes erõs paprika, 3 evõkanál olívaolaj, só, 1 kis csokor petrezselyem, 40 dkg csavart tészta, a tetejére: 4 evõkanálnyi reszelt parmezán.

  • Erdélyi fokhagymaleves

    Hozzávalók: 40 dkg sertéscomb, 1 ek zsír, 4 gerezd fokhagyma, 1 ek liszt, 1 pohár tejföl, só, ecet, cukor, darabka citromhéj.

  • Almával töltött csirke vagy kacsa

    Hozzávalók: 1 csirke vagy pecsenyekacsa, 3 alma, 2 fej vöröshagyma, só, bors, majoránna, zsír vagy olaj;

  • Házias kakaspörkölt

    Hozzávalók: 2-3 kg kakas egyben, 2 evõkanál paprika, 1 evõkanál bors, 3 evõkanál vegeta, 2 evõkanál paradicsom püré, 4 gerezd fokhagyma, 3dl fehér bor, 20 dkg szalonna, 2 csipet friss borsmenta.

  • Gundelpalacsinta

    Palacsinta: 25 dkg liszt, 1 tojás, 2 dl tej, 2 dl ásványvíz, vagy szódavíz, 2 dl olaj, 2 dkg cukor, só.

  • Cseresznyés fánk

    Hozzávalók:

    14 dkg ráma, 18 dkg porcukor, 2 db tojás, 2 cs. vaníliacukor, 27 dkg liszt, 2 teáskanál sütõpor, 1,3 dl tej, 50 dkg cseresznyelekvár, a sütéshez papírhüvely

  • Szilvás-fahéjas köles

    Elkészítés:
    A kölest kiválogatjuk, folyóvízben jól átmossuk. Lapos lábasban feltesszük fõni annyi vízzel, hogy két ujjnyira ellepje. Egy csipet sót , fahéjat, kardamom-ot teszünk bele. Amikor félig megpuhult (kb. 10 perc forrástól számítva), beletesszük a darabokra vágott szilvát, és puhára fõzzük. Kevergetni is kell, de csak finoman. Amikor kihûlt, mézzel édesítjük. Vaníliát is fõzhetünk bele.

  • Enyhe mustármártás

    Hozzávalók: 2,5 dl húsleves, 2 teáskanál mustár, 1 evõkanál magos mustár, 1 teáskanál vágott tárkonylevél, 1,5 dl tejföl, 3 evõkanál tejszín, 1 csipet cukor, só, frissen õrölt fekete bors;

  • Csokis tallér

    Hozzávalók:

    - 1 tábla étcsokoládé
    - 15 szem mogyoró
    - 0.3 dl tejszín

  • Paradicsomos pizzaszósz

    Hozzávalók: 1 vöröshagyma, 1 cs. petrezselyem, 1 gerezd fokhagyma, 1 babérlevél, 5 db hámozott paradicsom, só, bors, fûszerpaprika, friss vagy szárított oregánó, olaj.

  • Cukkínisaláta

    A nagy uborkához hasonló, sötétzöld cukkínit meghámozunk, hosszában kettévágjuk és magos részét kikaparjuk.

  • Dödöli (Szlovénia)

    Hozzávalók: Fél kg krumpli, 30 dkg liszt, 8 dkg zsír, 2 dl tejföl, 10 dkg hagyma, só.

  • Borjúbecsinált

    Hozzávalók: 1 kg kockára vágott borjúhús, 1 csésze mélyhûtött vegyes zöldség, tavasszal ugyanennyi borsó, kockára vágott új karalábé, darabokra vágott spárga, 3 kanál olaj, kevés liszt, só, csipet bors, pár, csepp citromlé.

  • Burgonyás kenyér

    Hozzávalók: 1 kg liszt, 1 tk. sikér, 4 ek. burgonyapüré-por, kb. 5 dl víz, 1 ek. 20%-os ecet, 1 ek. só, 2 csomag instant élesztõ.

  • Narancssaláta

    Hozzávalók:

    4 narancs, 1 fej saláta, 3-4 szál kis sárgarépa, 10-12 db fekete olívabogyó, marék tisztított dióbél, 6-7 szem datolya, evõkanál citromlé, 4 evõkanál narancslé, 1 evõkanál narancsvirágvíz, 2 dkg cukor, 1 csipetnyi õrölt fahéj, 1 csipetnyi só

  • Karácsonyi fatörzs

    Hozzávalók:

    1 tasak piskóta tészta alappor, 1 dl víz, 2 tojás, 1 db csokoládé ízû tortakrém, 1 db csokoládé tortadísz lapocskák

  • Húsvéti fonottkalács a sonkához

    Hozzávalók: 150g rétesliszt, 300g liszt, 30 g élesztõ, (vagy 1 csomag por) 150 ml tej, 1 csomag vaníliás cukor, 1 db tojás, 100 g vaj, 1 citrom reszelt héja, 2 evõkanál cukor;