Hozzávalók: fél kg szárazbab, fél csomag Sója-vita szójakocka, fél kg burgonya, 3 fej hagyma, 1 fej fokhagyma, csipetnyi pirospaprika, 1 evõkanál liszt, 1 teáskanál só, csipetnyi cukor, 1 evõkanál olaj, vegeta.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A babot és a szójakockát külön-külön, vízben 10 órán átáztatjuk. Csíkokra vágjuk a hagymát és megpirítjuk az olajon. Leszûrjük a szóját és a hagymára dobjuk. Beletesszük az összezúzott fokhagymát, és 3-4 percig pirítjuk.
Rászórjuk a lisztet, majd a tûzrõl lehúzva megszórjuk a pirospaprikával. Felengedjük kb. másfél liter vízzel, beletesszük a babot és a többi ízesítõt, és félpuhára fõzzük, majd hozzáadjuk a lehámozott, kockára vágott burgonyát, és ezzel puhulásig tovább fõzzük (ez összesen kb. 45 perc).
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!