2024.04.19. - Emma

Pezsgõspohár

Elkészítés:

Az ananászt tálba tesszük, megszórjuk a cukor felével, és kb. 2 óra hosszára betesszük a hûtõbe. Megmossuk a narancsot, a citromot, és karikára vágjuk, tálba tesszük, megszórjuk a maradék cukorral, leöntjük a konyakkal, és ezt is behûtjük. A narancsos keveréket kivesszük a hûtõbõl, sûrû szitán átpasszírozzuk, és hozzákeverjük az ananászhoz. Visszatesszük a hûtõbe. Tálalás elõtt tört jeget készítünk, azaz jégkockákat konyharuhába csomagolunk, és húsklopfólóval összetörjük. Kevés tört jégre kétharmadig adagoljuk a poharakba az ananászos gyümölcsöt, és felöntjük egyharmad rész jéghideg száraz pezsgõvel.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Hozzávalók 4 személyre:

1 konzerv darabolt ananász
10 dkg cukor
3 narancs
2 citrom
1 dl konyak
jég
1 üveg száraz pezsgõ
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!