2024.04.20. - Tivadar

Tavaszi burgonyagombóc-leves

A gombóchoz a burgonyát megfõzzük, meghámozzuk és burgonyanyomón átnyomjuk. Liszttel összekeverjük, hozzáadjuk a tojást, a borsot és egy kevés sót. Félretesszük. A leveshez megtisztítjuk, felaprítjuk a zöldséget és az olajon kicsit megpároljuk.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Felengedjük kb. másfél liter vízzel, és beletéve az ízesítõket, háromnegyed puhaságúra fõzzük. (A borsót és a kukoricát késõbb tegyük a levesbe) Ekkor vizes kézzel apró gombócokat formálunk a burgonyamasszából és a fövõ levesbe tesszük. Amikor a gombócok feljönnek a leves felszínére, az étel elkészült. Tejföllel tálaljuk.

Hozzávalók:
3 db közepes burgonya
10 dkg friss vagy fél csomag mirelit zöldborsó
fél doboz konzerv kukorica vagy fél csomag mirelit kukorica
2-3 db sárgarépa
1-2 db fehérrépa
fél csokor petrezselyem
2 evõkanál liszt
1 db tojás
csipetnyi õrölt bors
1 teáskanál só
1 evõkanál olaj
fél pohár tejföl
vegeta

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!