Elkészítés: A lencsét sózott, babérlevéllel ízesített vízben puhára fõzzük, leszûrjük, és elkeverjük a citromlével és az olajjal. Kissé megborsozzuk, és így hagyjuk kihûlni. A sárgarépát és a hagymát karikára vágjuk, kevés olajon megpároljuk. Amikor kihûlt, a kukoricával együtt a lencséhez keverjük. Szükség szerint sózzuk, borsozzuk. Tálalás elõtt tojáskarikákkal, petrezselyemzölddel díszítjük.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Hozzávalók:
1/2 kg lencse
1 konzerv kukorica
3 szál sárgarépa
2 fej hagyma
2 fõtt tojás
olaj
egy citrom leve
só
bors
babérlevél
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!