2024.04.24. - György

Marhapörkölt házi tarhonyával

Hozzávalók: 80 dkg marhalábszár, 3 db zöldpaprika, 2-3 paradicsom, 3 fej vöröshagyma, 1/2 tubus Univer Pörköltízesítõ krém, 1 csapott evõkanál fûszerpaprika, 30 dkg tarhonya, 2 gerezd fokhagyma.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A marhahúst egyenletes, nagyobb kockákra daraboljuk, alaposan megmossuk, majd lecsepegtetjük. A fokhagymát összezúzzuk. A zsírt elõhevítjük, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát. Gyakori kevergetéssel aranysárgára pirítjuk.

A tûzrõl levéve meghintjük fûszerpaprikával, elkeverjük, kevés vízzel felöntjük, majd a tûzhelyre visszatesszük. Hozzáadjuk a marhahúst, az Univer Pörköltízesítõvel és a fokhagymával ízesítjük. Fedõvel letakarva gyakori keverés mellett pároljuk.

Amikor a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a kockára vágott zöldpaprikát, paradicsomot és készre fõzzük. Köretként házi tarhonyát tálalunk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!