2024.04.25. - Márk

Pulykamáj krumlikosárkában

Hozzávalók: személyenként 1 db pulykamáj, pár db nagy méretû krumpli, hengeres, fából készûlt fogpiszkáló, 1 fej hagyma, csipetnyi bors, zsiradék a sütéshez.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A megtisztított krumplit hosszában kb. fel centi vastag karikákra, vágjuk.

A belsõ legnagyobb szeleteket szépen körbehámozzuk, hogy vékony hosszú csíkot kapjunk. Vigyázzunk, hogy ne szakadjon el, mert ez lesz a kosár oldala. Egy kisebb krumplisszeletbe körben 9 db kerek fogpiszkálót szúrunk, ezek adjak a kosár vázat. A csíkokat fonjuk a fogpiszkálók köré, addig, amíg egy kis kosarat kapunk. Frítõzben 190 C0-on kb. 5 percig, sütjük.

A fogpiszkálókat megtekerjük, és óvatosan kihúzzuk. A hagymát karikára vágjuk, és a zsiradékon megfonnyasztjuk, majd megsütjük benne a májakat, vigyázva, nehogy kemények legyenek. A májat beletesszük a kosarakba, a tetejére teszünk a hagymakarikákból, enyhen sózzuk, borsozzuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!