2024.04.19. - Emma

Balín-aprópecsenye

Hozzávalók: 60 dkg filézett balín, 40 dkg újburgonya, 10 dkg füstölt szalonna, 10 dkg vöröshagyma, étolaj, só, õrölt fehérbors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A megmosott balínfilét 2x2 centiméteres kockákra vágjuk. A füstölt szalonnát 1 cm-es kockákra vágjuk, elõhevített olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a szintén kockákra darabolt vöröshagymát, együtt pirítjuk tovább.

A nagyobb újburgonyákat félbevágjuk, majd forró olajban ropogósra sütjük. A balín kockákat is bõ olajban sütjük meg. A hagymás szalonnát, az újburgonyát és a halat keverõtálba tesszük, és nagyon óvatos mozdulatokkal átkeverjük. Közben kevés sóval, õrölt fehérborssal fûszerezzük.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!