2024.04.16. - Csongor

Ananászos hal

Hozzávalók: 50-60 dkg-os hal (süllõ, csuka keszeg), 1 doboz ananászkonzerv, 2 db újhagyma, 2 db paradicsom, 1 evõkanál liszt, 1 gerezd fokhagyma, 2 evõkanál szójamártás, 1 kávéskanál méz, csipetnyi õrölt bors és só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A halat megtisztítjuk, szárazra töröljük és kívül, belül megsózzuk, majd lisztbe forgatjuk. Letakarva hidegre tesszük. Leszûrjük az ananászkonzervet, felszeleteljük a paradicsomokat, lekarikázzuk a hagymát.

Az ananász levében elkeverjük a lisztet. A halat forró olajban kisütjük, majd egy elõmelegített tálra tesszük, és melegen tartjuk. A serpenyõben csak annyi olajat hagyunk, hogy az ananászdarabokat és az elkapart fokhagymát állandó kevergetés mellett kissé meg tudjuk pirítani. Hozzáadjuk a paradicsomgerezdeket, a szójamártást, a mézet és 5-6 percig fõzzük. Ekkor adjuk hozzá az ananász lében elkevert lisztet. Kevergetés mellett 3 perc alatt besûrûsödik. Azon melegen ráöntjük a halra és tálaljuk. Gyümölcssalátával nagyon finom.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!