2024.04.24. - György

Mandulás vendégváró - borjúmáj-kocsonya

A BORJÚMÁJAS-t turmixgép poharába teszem, hozzáadom a sherryt, a mustárt, felaprított hagymát, a zúzott fokhagymát az összes fûszert, valamint 1/2 dl tejszínt. Pépesre töröm.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Hozzávalók 6 személyre:
50 dkg borjúmájas,
2 dl tejszín,
4 evõkanál tisztított, fehér mandula,
4 evõkanál sherry (vagy konyak),
1 csapott mokkáskanál pástétomfûszer,
1 evõkanál dijoni (vagy egyéb) mustár,
1 kis fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
5 evõkanál zselatinpor,
1/2 dl tej, só, a tálaláshoz salátalevelek,
narancskarikák.

2. A megmaradt tejszínt kemény habbá verem. A tejben megáztatom és felmelegítem a zselatint. A mandulát forrásban lévõ vízbe rakom és 5 percig fõzöm hogy kissé felpuhuljon. Ezután leszûröm.

3. Mély tálban lazán összekeverem a májpépet a tejszínhabbal és a sherryvel, majd hozzáadom a mandulát. végül folpack fóliával bélelt õzgerinc formába simítom, legalább fél napig dermesztem. Tálalás elõtt a formáhól kiborítom, lehúzom a fóliát, felszeletelem és salátalevelekkel, narancskarikákkal díszítve tálalom.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!