rss
  • Cumberland mártás

  • Share on Tumblr

    Végy 70 dkg ribizlidzsemet, 2 dl vörösbort, 1/2 dl konyakot, 2 narancsot, 1 citromot, 2 dkg mustárt és kevés Cayenne borsot.

    loading...

    A narancs és a citrom héját vékonyan vágd le, s szeleteld finom metéltre, majd a vörösborban fõzd puhára, szûrd le és hûtsd le. A ribizlidzsemet törd át, add hozzá a narancs és a citrom kifacsart, megszûrt levét, a kihûlt vörösbort, a konyakot, a mustárt, majd ízesítsd Cayenne borssal és (például habverõvel) keverd simára. A végén dolgozd bele a narancs- és citromhéjat is és jól hûtsd le. (Hideg mártásként használjuk.)

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Húsvéti csokibomba

    Hozzávalók: 30 dkg étcsokoládé, 30 dkg vaj, 6 tojás, 25 dkg porcukor, csipet só, 12 dkg liszt, ét- vagy tej csokoládé a díszítéshez.

  • Erdélyi fatányéros

    Hozzávalók: 25 dkg sertéskaraj, 25 dkg borjúcomb, 25 dkg bélszín, 16 dkg füstölt szalonna, paprika, 5 dkg liszt, 2 dl olaj, só, friss saláták, hasábburgonya.

  • Fahéjas csiga

    Fahéjas csigaA vajat, cukrot és fahéjat habosra keverjük. Lisztezett deszkán a tésztát kisimítjuk, majd a vajas masszával egyenletesen bekenjük, esetleg mazsolával megszórjuk. A két hosszú szélénél kezdve feltekerjük (mint a piskótatekercset), folpackba csomagolva 20 percre a hűtőszekrénybe tesszük. Közben a sütőt 200 fokra előmelegítjük. Amikor a rúd kemény, egy éles, recés késsel másfél centis szeletekre felvágjuk, majd ezeket sütőpapírral kibélelt tepsibe vagy sütőlapra helyezzük, úgy, hogy legyen elég hely közöttük.

  • Rakott metélt

    Hozzávalók: 40 dkg széles metélt, 8 dkg vaj, 3 db tojás, 12 dkg porcukor, 2 dl tejföl, 1/2 db citrom héja, 5 dkg zsemlemorzsa, 10 dkg dió, 7 dkg mazsola, 10 dkg barackíz, só.

  • Újházy tyúkhúsleves

    Hozzávalók: 3 kg tyúkhús, 30 dk sárgarépa, 20 dkg gyökér, 10 dkg zeller, 10 dkg karalábé, 10 dkg gomba, 10 dkg hagyma, 20 dkg karfiol, 15 dkg zöldborsó, 3 gerezd fokhagyma, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 csomó petrezselyemzöld, só, kb. 30 szem bors, darabka gyömbér.

  • Almás-gesztenyés csirkemell baconnel

    Elkészítés:
    A sütõt elõmelegítem 200 fokra. A csirkemelleket megmosom, lecsepegtetem, majd sózom, borsozom. Egy nagy jénai tálat kikenek vastagon vajjal, ebbe beleteszem a csirkét, és betolom a sütõbe 20 percre. Az almákat kicsumázom és nagyobb darabokra vágom, a héját rajta hagyom. A csirkét kiveszem a sütõbõl, és kiemelem a jénaiból. A sütõt lejjebb tekerem 180 fokra. A lilahagymát felkarikázom, darabjaira szedem, a jénai aljába szórom. Erre jönnek az almadarabok és a gesztenye. Visszafektetem a csirkéket, megszórom fûszervaj darabkákkal, majd a szalonnával betakargatom. Én több fûszert már nem teszek rá, de lehet esetleg még egy kis zsályával vagy rozmaringgal megszórni. A sütõben még 25-30 percig sütöm. Krumplipürével tálalom.

  • Sült alma

    Hozzávalók: 4 db. édes alma, dió, méz, porcukor.

  • Gesztenyegolyó

    25 dkg gesztenyemasszát 5 dkg vajjal, 2 evõkanál porcukorral, kevés vaníliával és 1 kávéskanál kakaóporral jól elkeverünk, majd vizes kézzel golyókat formázunk.

  • Kókuszos-chilis csirke

    Hozzávalók:

    - 60-70 dkg csirkemellfilé
    - 2 db magozott chilipaprika
    - 1/2 lime
    - 1 dl kókusztej
    - 300 ml forró csirke alaplé
    - 2 tk étkezési keményítõ
    - 3 ek mogyoróolaj

  • Csopaki pincepörkölt

    Apró kockákra vágott 1,5 kiló marhalábszárat zsíron pirított , szeletelt vöröshagymával összepárolok, sózom, paprikázom, borsozom, adok hozzá köményt, zúzott fokhagymát.

  • Sós gesztenyepalacsinta

    Hozzávalók: a tésztához 1 db egész tojás, 2 dl tej, 2 dl szódavíz, fél dl olaj, ízlés szerint só, a töltelékhez 25 dkg gesztenyemassza (nem baj, ha cukrozott), 1 dl sûrû tejföl, mokkáskanálnyi reszelt szerecsendió, ízlés szerint só és törött fekete bors, a bundázáshoz liszt, tojás, zsemlemorzsa.

  • Sajtban sült csirkemell

    Hozzávalók: 1 nagyobb csirkemell, 1 tojás, 1 dl tej, 3-4 evõkanál liszt, 5 dkg reszelt trappista sajt, 1 teáskanál currypor, 1 csapott teáskanál só, 1 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál õrölt fehér bors, olaj a sütéshez;

  • Metélõhagymás rizs

    Hozzávalók: 2 csésze fõtt rizs, 1 csésze nagyjából összevágott metélõhagyma, fél csésze, apróra vágott sonka, 2 tojás, 1 teáskanál reszelt gyömbér, 1 kisebb cukkini, kis kockákra vágva, 1 kanál szójaszósz.

  • Gombapogács

    Hozzávalók: 60 dkg gomba, 1 kis fej hagyma, só, bors, fél kg liszt, 1 tojás, zsír, zsemlemorzsa.

  • Mediterrán sárgaborsóleves

    Hozzávalók: 20 dkg sárgaborsó vagy lencse, 1 nagy fej hagyma, 1 szál sárgarépa, kis darab zeller, 3 evõkanál olaj, só, bors, keleti kömény.

  • Mogyorókrémes rolád

    Hozzávalók: 8 tojás, 28 dkg cukor, 18 dk liszt, 10 dkg tortabevonó csokoládé. A krémhez: 10 dkg mogyoró, 10 dkg porcukor, 5 dkg vaj, 2 tojás, 5 dkg cukor.

  • Csicsóka pogácsa

    Hozzávalók: 20 dkg fõtt csicsóka, 30 dkg liszt, 10 dkg margarin, 1dkg élesztõ megfuttatva, 1dkg só, 1 dl tej, 1db tojás, 1 tojás sárgája kenéshez, 3 dkg dióbél.

  • Sárgabarack - sárgarépa lekvár

    Hozzávalók: 35 dkg magozott sárgabarack, 15 dkg sárgarépa, 1 citrom leve és héja, 30 dkg cukor.

  • Borscs

    Hozzávalók: 3 l víz, 1 kg marhahús, 1 kg marhacsont, 8 db hámozott, reszelt cékla, 2 apróra vágott hagyma, 3 gerezd zúzott fokhagyma, 1 evõkanál só, 3 evõkanál cukor, l citrom leve, 2 tojás.

  • Juhsajttal töltött paprika

    Hozzávalók: 4 nagy piros paprika, 20 dkg Feta sajt, 2 tojás, 1 csomó petrezselyemzöld, feketebors, 6 ek olivaolaj, 2 ek borecet.

loading...