Végy 70 dkg ribizlidzsemet, 2 dl vörösbort, 1/2 dl konyakot, 2 narancsot, 1 citromot, 2 dkg mustárt és kevés Cayenne borsot.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A narancs és a citrom héját vékonyan vágd le, s szeleteld finom metéltre, majd a vörösborban fõzd puhára, szûrd le és hûtsd le. A ribizlidzsemet törd át, add hozzá a narancs és a citrom kifacsart, megszûrt levét, a kihûlt vörösbort, a konyakot, a mustárt, majd ízesítsd Cayenne borssal és (például habverõvel) keverd simára. A végén dolgozd bele a narancs- és citromhéjat is és jól hûtsd le. (Hideg mártásként használjuk.)
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!