rss
  • Tejfölös ponty

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 kg-nyi pontyszelet, 25 dkg gomba, 5 dkg vaj, 2 dl fehérbor, 1 pohár tejföl, 1 ek liszt, só, Vegeta.

    A halat besózom, Vegetával megszórom és lerakom egy római tálban. Ráteszem a borban elkevert szeletelt gombát és a sütõt begyújtom. Mikor már puha, rákenem a liszttel elkevert tejfölt és mág öt percre visszatolom a sütõbe.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Flódni

    Hozzávalók: A tésztához: 50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 1 mokkáskanálnyi szódabikarbóna, 1 dkg élesztõ, 1/2 dl tej, 4 evõkanál porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 dl tejföl. A töltelékhez: 1 kg reszelt alma, 3 dkg margarin, 1/2 citrom leve, cukor (ízlés szerint), 3 dl tej, 25 dkg darált mák, 25 dkg darált dió, barackíz.

  • Tyúkhúsleves zsemlegombóccal

    Hozzávalók: 1 tyúk, 2 l víz, leveszöldség, (sárgarépa, zeller, stb.) 2 evõkanál zöldborsó, egy kis fej hagyma, só, bors, csirkeaprólék (zúza, máj, és szív), 2 csokor petrezselyem, 2 szikkadt zsemle, 2 tojás, õrölt szerecsendió, tej a zsemle áztatásához, zsemlemorzsa.

  • Csokis barackos túrógolyók

    Hozzávalók:

    - 25 dkg tehéntúró
    - 1 citrom reszelt héja
    - 8 dkg porcukor
    - 2 db érett, kemény húsú õszibarack
    - 30 dkg étcsokoládé

  • Spanyol zöldborsó

    Hozzávalók: fél kg friss, vagy mirelit zöldborsó, 20 dkg apró száraztészta (nem cérnametélt vagy tarhonya!), 2 fej hagyma, 1 teáskanál curry, 1 teáskanál olaj, 1 teáskanál só, vegeta.

  • Gofri

    GofriA tojásokat habosra keverjük a cukorral, az olvasztott vajjal, a tejföllel, majd belekeverjük a lisztet. A csokit aprócska darabokra vágjuk, esetleg durvára reszeljük és a masszához adjuk. A gofrisütőt enyhén kivajazzuk, felforrósítjuk, majd 2 bő evőkanalálnyit teszünk bele a masszából, és sütjük. A tetejére lekvárt, reszelt csokit, vaníliakrémet, porcukrot, stb. teszünk, ha szeretjük. De magában is tökéletesen finom. Ha más ízűt szeretnék, csoki helyett más alapanyagot is rakhatunk a tésztába, ízlés szerint.

  • Sajtos puszedli

    Hozzávalók: 15 dkg vaj, 18 dkg liszt, 10 dkg sajt, 4 tojás, só.

  • Marhafelsál tojással töltve

    Hozzávalók: 70-80 dkg felsál, 8 dkg füstölt szalonna, 8 tojás, 1 fej hagyma, zsír, só.

  • Töltött sonka pirított sajttal

    Hozzávalók: 8 vastagabb szelet fõtt sonka, 25 dkg gomba, 15 dkg reszelt sajt, petrezselyem zöldje, vaj, liszt, 1,5 dl tejszín, 1,5 dl fehérbor, só, bors, 1 tojás, két kis paradicsom.

  • Virsli pongyolában

    Hozzávalók: 5 pár virsli, 1 csomag (450 g) mélyhûtött leveles tészta, 1 tojás.

  • Magyaros rántotta

    3-4 személyre számíts 8 tojást, 5 dkg húsos, füstölt szalonnát, 10 dkg debreceni kolbászt, 1 közepes fej vöröshagymát, 2 zöldpaprikát, 2 paradicsomot, egy késhegynyi pirospaprikát, fél dl tejet és sót.

  • Vöröskáposztás rakott puliszka

    Hozzávalók: 30 dkg kukoricadara, 1 közepes fej vöröskáposzta, 3 evõkanál olaj, 1 evõkanál vaj, 1 evõkanál só, vegeta;

  • Lencsefőzelék tükörtojással

    Lencsefőzelék tükörtojássalA lencsét áztassuk be (állhat akár egy egész éjszakát is, annál könnyebben és gyorsabban fő meg), majd főzzük meg. Öntsük le róla a vizet majd és hagyjuk teljesen lecsöpögni. Az apróra vágott vöröshagymát vajon pirítsuk üvegesre, aztán adjuk hozzá a lencsét és a zúzott fokhagymát. Alaposan keverjük össze, majd ízlés szerint sózzuk meg. A kolbászt süssük meg(lehet összedarabolva is sütni), aztán készítsünk el a tükörtojásokat is. A kész lencsefőzeléket a sült kolbásszal és a tükörtojásokkal tálaljuk.

  • Õzcomb gersliropogóssal

    Hozzávalók: 1 kg õzcomb, 3 db nagyobb hagyma, 1 csomag újhagyma (vagy 1 szál póréhagyma), 5 db sárgarépa, 3 db fehérrépa, 1 db kisebb zellergumó, 1-2 db zöldpaprika, 3-4 evõkanál libazsír, 30 dkg hántolt árpagyöngy (gersli), 4 dl tejföl, 2 evõkanál mustár, 3 dl száraz vörösbor, 2 db tojás, 1 csokor petrezselyem, 1-2 evõkanál liszt, olaj (én az extra szûz olívát szeretem) a pácoláshoz, friss kakukkfû, babérlevél, rozmaring, bazsalikom, só, bors, kristálycukor.

  • Nepáli krumplileves

    Hozzávalók: 4 nagy héjában fõtt burgonya, 1 nagy fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, só, vegeta, curry, 2 ek szójaszósz, 1 ek liszt, 1 dl tej(!), 1 húsleveskocka.

  • Paradicsomleves

    Az érett piros paradicsomot széttördeljük, miután elõzõleg megmostuk s zöld petrezselyem és egy kis fej vereshagymával kevés vízzel tûzhelyre tesszük.

  • Gyömbéres –csokoládés –banános zabkeksz

    Hozzávalók:
    1,5 banán, 1 tojás sárgája, 1 bögre barna cukor, 1 bögre teljes kiõrlésû búzaliszt, 2 bögre zabpehely, 2 tk szódabikarbóna, 2 tk frissen reszelt gyömbér, 2 tk fahéj, 1 tk mézeskalács fûszerkeverék, 5 dkg csokoládé chip vagy apróra vágott csokoládé;

  • Pizzamártás

    Hozzávalók:

    1 doboz (40 dekás) hámozott paradicsom konzerv, 2 teáskanál szárított oregano, 2 gerezd fokhagyma, 2 evõkanál olivaolaj, 1 evõkanálnyi sûrített paradicsompép, frissen õrölt fekete bors

  • Töltött csuka

    Hozzávalók:

    1 nagyobb csuka, 1 zsemle, 1 tojás, 3 fej hagyma, 2 szál sárgarépa, 3 kanál morzsa, só, cukor, bors, petrezselyem zöldje

  • Olasz szalagtészta

    Hozzávalók: fél kg szalagtészta, 4 paradicsom, 2 dkg szárított vargánya, a kis fej hagyma, 15 dkg vaj, 25 dkg csirkemáj, 2 dl fehérbor, 1 tyúkhúsleveskocka, só, bors, 15 dkg sonka, 2 ek olaj, só, bors, 5 dkg parmezán és 5 dkg pecorino sajt.

  • Gombás fogasszelet

    Hozzávalók: 70 dkg fogasfilé, 30 dkg gomba, 20 dkg zsír, 3 dkg liszt, 2 dkg só, 5 g õrölt bors, 1 cs petrezselyemzöld, 1,5 dl tejszín.