2024.04.24. - György

Szegedi halászlé pontyból

Hozzávalók: 1 db 1-1,2 kg-os ponty, fél kg apróhal (keszeg, kárász), vagy halfej és farok, 2 nagy fej hagyma, 2 zöldpaprika, 2 paradicsom, 1-2 mk porospaprika (ízlés szerint), cseresznyepaprika, só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A halat megtisztítjuk, alaposan megmossuk, lecsapjuk a fejét-farkát, a színhúst ujjnyi vastagra felszeleteljük, enyhén besózzuk és félretesszük (ha van ikrája vagy teje azt is a színhúshoz tesszük).

A fejet és a farkat a megtisztított, megmosott apróhalakkal együtt annyi vízzel öntjük le, hogy ellepje, beletesszük a megtisztított, felkarikázott hagymát, kissé megsózzuk és fedõ alatt lassú tûzön addig forraljuk, amíg a hús teljesen lefõ a csontokról (1-1,5 óra).

Szitakanálon átszûrjük, jól kinyomkodjuk a levét - de nem passzírozzuk ! - felforraljuk, elkeverjük benne a pirospaprikát, hozzáadjuk a kicsumázott, karikára vágott zöldpaprikát, a gerezdekre vágott paradicsomot, egy körömnyi cseresznyepaprikát és a besózott haldarabokat. Lassú forralással, csak rázogatva a lábast, további 10-15 percig fõzzük. Azonnal tálaljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!