rss
  • Pontypaprikás

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1,5 kg-nyi pontyszelet, 8 dkg zsír, egy nagy fej hagyma, 2 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 pohár tejföl, paprika, 1 ek liszt, só.

    Az alaposan megtisztított szeleteket sóval bedörzsölöm és állni hagyom. A hagymát nagyon apróra vágom. A hagymát a zsírban sárgára pirítom, rászórom a pirospaprikát, beleteszem a halszeleteket, a cikkekre vágott paradicsomot, a felkarikázott paprikát. Kevés vízzel öntöm fel. Mikor a hal megpuhult, hozzákeverem a habarást. Még néhány percig forralom, majd nokedlivel, vagy túrós csuszával tálalom.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Diós-sárgarépatorta

    Hozzávalók:

    A tésztához: 30 dkg liszt, 3 tojás, 30 dkg cukor, 35 dkg vaj, 3 db sárgarépa, 15 dkg dió, 5 dkg mazsola, 1 csomag vaníliás cukor, 2 teáskanál õrölt fahéj, 1 teáskanál õrölt gyömbér, negyed teáskanál õrölt szegfûszeg, negyed teáskanál reszelt szerecsendió, fél csomag sütõpor, 1 teáskanál szódabikarbóna, csipetnyi só A krémhez: 20 dkg natúr tejszínkrémsajt, 12 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 2 evõkanál citromlé, 1 citrom reszelt héja

  • Burgonyás-mazsolás muffin

    Hozzávalók kb. 12 darabhoz: 25 dkg lisztesre fõvõ burgonya, 10 dkg vaj vagy margarin, 15 dkg kristálycukor, 1 zacskó vaníliás cukor, 1 narancs reszelt héja, 4 tojás, 15 dkg liszt, 20 dkg darált mandula, 1/2 zacskó sütõpor, 1/2 tk fahéj, 10 dkg mazsola, 36 muffinpapír.

  • Rakott kelkáposzta

    Rakott kelkáposztaForraljunk fel 1.5 liter vizet, eközben a kelkáposztát vágjuk vékony csíkokra. A forrásban levő vizet ízesítsük 2 tk Delikáttal, tegyük bele a kelkáposztát, főzzük 3-4 percig. Szedjük ki szűrőkanállal. A forrásban lévő káposzta vízében főzzük félpuhára a rizst (kb. 10-12 perc). Ezalatt pirítsuk meg olajon a darált húst, adjuk hozzá a Knorr Pörkölt kockákat, és 1.5 dl vizet. Lassú tűzön pároljuk 4-5 percig. Egy hőálló tepsi aljára terítsük ki a kelkáposztát. Tegyük rá a leszűrt, félig főtt rizst, majd borítsuk be a darált hússal.

  • Meggyes baklava

    Hozzávalók: 50 dkg réteslap, 1 üveg meggybefõtt, 2 dl cukor, 2 dl joghurt, 5 tojás, 2 dl olaj, 1 kávéskanál fahéj. A sziruphoz: 4 dl víz, 4 dl cukor, 1 csomag vaníliás cukor, fél citrom leve.

  • Görög gyümölcsleves

    Hozzávalók: 1 õszibarack vagy körte konzerv, darabolt ananász konzerv, 1 doboz erdei mix (ribizli, málna, szeder, fekete ribizli), mandarin vagy narancs, fél citrom, 8-10 db szegfûszeg, 2 csomag vaníliás cukor, 5 dl tejszín, 1 l narancs juice;

  • Áfonyás lepény

    Hozzávalók: 25 dkg liszt, 15 dkg hideg vaj, 1 tojássárgája, 5 dkg cukor, csipetnyi só. A töltelékhez: 50 dkg fekete áfonya, 1 banán, 2 tojásfehérje, 5 dkg mandulaforgács, 5 dkg cukor, fél citrom kifacsart leve, 1 mokkáskanál fahéj, 2 evõkanál tej.

  • Fahéjas banán

    Hozzávalók 4 személyre: 4 db banán, 1 limett leve, 20 ml rum, 1 ek. barnacukor, õrölt fahéj, vaníliafagylalt, vagy jégkrém.

  • Mediterrán bólé

    Hozzávalók: 40 dkg pisztáciafagylalt, 1 dl tejszín, 7 dl száraz fehérbor, 15 dkg ananász, 15 dkg banán, 1 narancs, 2 mandarin.

  • Fokhagymás padlizsán

    Hozzávalók: személyenként 1 padlizsán, 2 tányér rozscsíra, 1 gerezd fokhagyma, só, 2 ek. olaj.

  • Barackos kocka

    Hozzávalók:

    Tésztához:

    - 20+5 dkg porcukor
    - 2 csomag vaníliás cukor
    - 25 dkg margarin
    - 5 tojás
    - 1 citrom reszelt héja
    - 25 dkg liszt
    - 1 csipet só
    - 2 evõkanál rum

    Töltelékhez:

    - 70 dkg sárgabarack

    Szórni:

    - porcukor

  • Sertéskaraj töltött tojással

    Hozzávalók:

    - 4 fõtt tojás
    - 6 gerezd fokhagyma
    - 3 dkg vaj
    - 2 dl tejföl
    - só
    - 1 mokkáskanál grill fûszerkeverék
    - õrölt bors
    - 4 evõkanál olaj
    - 60 dkg sertéskaraj

  • Töltött csirke

    A feldarabolt gombát az apróra vágott petrezselyemmel a zsíron megpároljuk, hozzáadjuk a kifacsart zsemlét, a tojást, sózzuk, borsozzuk, majd a masszát a csirke bõre alá töltjük. Készíthetjük úgy is, hogy a tölteléket kizsírozott õzgerincformában külön sütjük, s köretként adjuk a csirkéhez. A gomba helyett összetört csirkemájat is rakhatunk a töltelékbe.

  • Citromfelfújt

    4 kis agyag sütõformát kivajazunk, az aljukat és a széleiket cukorral meghintjük, majd a fölösleget lerázzuk róluk. A citromhéjat finomra reszeljük. A citrom levét kinyomjuk, negyed kávéskanálnyit félreteszünk, a többit az aromával összekeverjük. 4 evõkanál tejet félreteszünk, a többit felforraljuk.

  • Töltött kenyér

    Egy franciakenyeret elfelezünk, kivesszük a belsejét úgy, hogy csak a héja maradjon.

  • Amurpaprikás bográcsban

    Hozzávalók: 1200 g amur, 300 g zöldpaprika, 20 g só, 1 db cseresznyepaprika, 300 g vöröshagyma, 300 g paradicsom, 20 g fûszerpaprika.

  • Szalonnás pulyakmáj

    Hozzávalók: 50 dkg pulykamáj (szív nélkül), 10 dkg füstölt szalonna, 1 csokor zöldhagyma (szárával együtt), 1 kupica konyak, 1 dl vörösbor, 2 dl tejföl, csipetnyi pástétomfûszer, kedvünk szerint só és törött fekete bors.

  • Mákos süti

    Mákos sütiA tésztához a lisztet, a margarint, a tojássárgáját, a sütőport és a pici sót négy evőkanál vízzel összegyúrjuk, és simává dolgozzuk. Egy órát pihentetjük. Közben a mákot, a cukrot és a vaníliás cukrot 2 dl vízzel sűrűre főzzük. A tűzről levéve langyosra hűtjük. Belekeverjük a citrom levét és lereszelt héját, a margarint, egyenként a tojások sárgáját, majd beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. A tésztát két részre osztjuk, kinyújtjuk, és az egyiket kikent tepsibe fektetjük. Rátesszük a tölteléket, majd befedjük a másik kinyújtott tésztával.

  • Marinált ecetes gomba

    Hozzávalók: 1 kg gomba, 2,5 dl fehérborecet, 7,5 dl víz, 1 tk só, darabka gyömbér, 1 - 1,5 dl olivaolaj.

  • Darálós süti

    Hozzávalók:

    40 dkg liszt, 10 dkg zsír, 15 dkg cukor, 2 tojás, 2 cs vaníliás cukor, 1/2 cs. sütõpor, csipetnyi só

  • Kókuszos csokis kifli

    Hozzávalók:

    - 30 dkg liszt
    - 10 dkg kókuszreszelék
    - 10 dkg porcukor
    - 2 db tojás sárgája
    - 1 csipet só
    - 20 dkg vaj
    - 3 ek tejföl
    - porcukor

    A bevonathoz:

    - étcsokis tortabevonó massza