2024.03.19. - József, Bánk

Gombaleves

Hozzávalók: 1 l víz, 45 dkg gomba, margarin, kiskanálnyi liszt, közepes fej hagyma, 2
evõkanál fõtt rizs, petrezselyem, bors, só, pirospaprika, tejföl.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A gombát alaposan megtisztítjuk, megmossuk és vékonyra szeleteljük. Egy kétliteres edényben 3 percig 200 W-on felolvasztunk két evõkanál margarint. A hagymát apróra vágva fûszerek hozzáadásával a margarinra tesszük és 2 percig 500 W-on üvegesre pároljuk. Felöntjük langyos vízzel, majd beletesszük a lisztet, a gombát és a rizst. Lefedve 8 percig 500 W-on fõzzük. Tálaláskor csészénként 1 evõkanál tejföllel díszítjük.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!