rss
  • Magyaros rántotta

  • Share on Tumblr

    3-4 személyre számíts 8 tojást, 5 dkg húsos, füstölt szalonnát, 10 dkg debreceni kolbászt, 1 közepes fej vöröshagymát, 2 zöldpaprikát, 2 paradicsomot, egy késhegynyi pirospaprikát, fél dl tejet és sót.

    loading...

    A felkockázott szalonnát pirítsd üvegesre, fonnyaszd meg a zsírján a kockára vágott hagymát, szórd meg pirospaprikával, majd dobd rá a kicsumázott és felkarikázott zöldpaprikát, a felszeletelt kolbászt, valamint a hámozott, majd cikkekre vágott paradicsomot.

    Hintsd meg egy kis sóval, majd fedd le, s amikor a paprika már félig megpuhult, a fedõt levéve, lassan süsd el a levét. A tojásokat a tejjel és egy kis sóval habard el, majd lazán keverve add az eddigiekhez. Ha rezgõsre sütöd, akkor a legjobb.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Brokkolis rántotta

    Kevés olajon apróra vágott fokhagymát picit megpirítunk, a megpárolt brokkolit rárakjuk, megforgatjuk rajta, majd ráöntjük az egyénileg ízesített felvert tojásokat.

  • Tavaszi vagdalt

    Hozzávalók: 2 db sárgarépa, 1 db fehérrépa, 25 dkg daralt hús, 1 dg tojás, petrezselyem, só, bors;

  • Habos fagylaltkávé

    Hozzávalók: 2 gombóc kávéfagyi, 1 mk Nescafé, 1 mk õrölt kávé, a díszítéshez tejszínhab, Nescafé.

  • Buggyantott tojásleves

    Hozzávalók: 4 db tojás, 50 g zsír, 30 g liszt, 20 g vöröshagyma, 10 g fokhagyma, 10 g fûszerpaprika, 1-2 db babérlevél, fél csomag petrezselyemzöld, 1 dl tejföl, ecet, só, kömény, nagy karéj kenyér, sercli;

  • Paprikás szelet

    Hozzávalók: 4-6 szelet borjúhús, 1 fej hagyma, 1-2 gerezd fokhagyma, 1-2 zöldpaprika, só, pirospaprika, bors, 1 kanál zsír.

  • Tojásos rizstorta

    Hozzávalók 4 személyre: 4 csésze tejberizs, 2 tojás, 10 dkg cukor, reszelt citromhéj, 5 dkg mazsola, ízlés szerint vágott mandula vagy dió.

  • Minestrone (eredeti recept)

    Hozzávalók: 1 ek aprított petrezselyemzöld, 2-3 ek extra szûz olíva olaj, 50 dkg burgonya, 30 dkg hagyma, 60-70 dkg kelkáposzta, 15-20 dkg zöldborsó, 15-20 dkg zöldbab, 15-20 dkg bab (konzerv), 10 dkg parmezán sajt (reszelt), 3-4 db répa, 2-3 db cukkini, 2-3 db paradicsom, 1 db leveskocka, 1 csipet só, 2 szál zeller.

  • Prosciutto e melone

    Hozzávalók: 1 db sárgadinnye, 30 dkg pármai sonka.

  • Baszk lecsó (Piperade Basquaise)

    Hozzávalók: 2 hagyma, 1-1 piros és zöld paprika, 1 dl olivaolaj, fél kg paradicsom, 1 gerezd fokhagyma, 6 tojás, vékonyra szelt Jambon de Bayonne sonka.

  • Sertésszelet sütõtökkel

    Hozzávalók:

    - 4 vastagabb sertésszelet
    - 2 marék sütõtök hosszúkás darabokra vágva
    - 1 vastag póréhagyma
    - fél kaliforniai paprika
    - 2 gerezd fokhagyma
    - olaj
    - só
    - bors
    - kb. 1 kávéskanál gyömbérpor
    - 1-2 teáskanál akácméz

  • Banánturmix

    Hozzávalók: 3 fõ részére: 2 db banán, 3 csésze tej, 2 evõkanál méz, 2 teáskanál fahéj, 1 db tojás, 1 evõkanál citromlé.

  • Jeges narancsos tea

    Hozzávalók: 1 l narancsízû tea 1 dl vörösbor 3 cl rum néhány narancsszelet.

  • Erõleves sajtos túrógaluskával

    Hozzávalók: 10 dkg tehéntúró, 10 dkg reszelt ementáli sajt, 10 dkg liszt, 2 tojás, 5 dkg zsemlemorzsa, 1 csomó kapor, finomított só, 8 dl erõleves (lehet kockából).

  • Ponty sörben pácolva

    Hozzávalók: 4 szelet pontyfilé, 2 fej lila hagyma, 2 szál zellerzöld, szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, 2 dkg vaj, 3 dl sör, 2 evõkanál fûszeres ketchup és só;

  • Krumplis zsemlegombóc paprikaszósszal

    Hozzávalók: 4 szikkadt zsemle, 4 héjában fõtt krumpli, 2 tojás, 2 tojássárgája, 1 csokor snidling, 2 evõkanál liszt, só, frissen õrölt fekete bors, tej szükség szerint; a szószhoz: 1 hagyma, 1 piros húsú paprika, 1 evõkanál liszt, 1 evõkanál olaj, 2 evõkanál tejföl, fél csokor kakukkfû, fél evõkanál édes-nemes paprika, 6 dkg zsemlemorzsa, 8 dkg vaj, marhahúsleves (kockából).

  • Velõs rostélyos

    Hozzávalók: 4 szelet rostélyos (kb. 80 dkg), 10 dkg füstölt szalonna, 2 vöröshagyma, 15 dkg velõ, 1 evõkanál vágott zöldpetrezselyem, 1 zöldpaprika, só, bors, pirospaprika, 2 tojás, 2 dl olaj, 1 gerezd fokhagyma, 2 kanál liszt, 10 dkg gomba, 2 dl tejföl.

  • Jamie Oliver: Jamie természetesen

    „Beleszerettem a kertembe, különösképpen a veteményesbe! Bizony, tényleg megesett, hogy puszit adtam a legszebb, legritkább zöldségeimnek, egyik-másik fát talán meg is ölelgettem, és forró nyári napokon néha fülemet a földre szorítva hallgatom, hogyan nõnek a növények körülöttem.

    Ha ezt bûnnek tartod, hát vess tömlöcbe, és dobd el a kulcsot! És mondok még valamit: soha ilyen jókat nem fõztem, mint az idén. Káprázatos ötleteim támadtak az új receptek megalkotásában: ihletet merítettem mindenbõl, ami az utóbbi évben megtermett a kertemben.

  • Tojásos sajttekercs

    Hozzávalók:

    25-30 dkg sajt (trappista, edami vagy chedar), 3 db fõtt tojás, vékony szelet bacon/füstölt sonka, pici mustár, só, bors, 2 szál zöldhagyma, zöldpetrezselyem, 2 kanál majonéz, 1-2 kanál tubusos sajtkrém

  • Krumplifõzelék

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, víz, só, majoránna, pirospaprika, olaj, liszt, 2 dl tejföl.

  • Káposztás kocka

    Hozzávalók: egy adag gyúrt nagykockatészta, 1 kg fehérkáposzta, három evõkanál olaj, egy kiskanál cukor, só, õrölt bors.

loading...