rss
  • Kelbimbófõzelék, gombával

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 kg friss vagy 1 csomag mirelit kelbimbó, 3 db burgonya, 20 dkg gomba, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 pohár tejföl, 2 evõkanál liszt, 1 teáskanál só, 1 kávéskanál olaj, 1 kávéskanál curry, ételízesítõ.

    Elkészítése: A gombát megtisztítjuk, és az olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a kelbimbót, az apróra vágott petrezselymet és a meghámozott felkockázott burgonyát. Ízesítjük. Fedõ alatt, rövid ideig pároljuk, majd kb. 3 dl vízzel, felöntjük és megfõzzük. Eközben kikeverjük a tejfölt a liszttel, a curryvel és kevés vízzel hígítjuk. Ahogy a burgonya megfõtt, hozzáadjuk a tejfölös masszát, és összefõzzük vele.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Angol marhasült (Roast Beef)

    Használhatunk rostélyost, combot, felsált, hátszínt. A húst nyersen nem sózzuk, fûszerezzük. Alacsony tepsibe tesszük, lehetõleg rácsra, hogy ne ragadjon le. Süthetjük alufóliában is.

  • Csirkemell tejszínes kukoricamártással és krokett-tel

    Hozzávalók:

    1 db filézett csirkemell, 2,5 dl tejszín, fél doboz csemegekukorica, 1 doboz konzerv bébi kukorica, liszt, olaj, só, bors, 1 csokor petrezselyem, 1 db piros húsú paprika, 1 csomag gyorsfagyasztott krokett

  • Birsalmás csirkemáj

    Hozzávalók: 8 db csirkemáj, 1 közepes nagyságú birsalma (vagy birskörte), 5 dkg füstölt szalonna, 1 evõkanál liszt, 1 kis fej vöröshagyma, 1-2 teáskanál cukor, ízlés szerint só és törött fekete bors, késhegynyi õrölt szegfûszeg.

  • Káposztás kocka

    Hozzávalók: egy adag gyúrt nagykockatészta, 1 kg fehérkáposzta, három evõkanál olaj, egy kiskanál cukor, só, õrölt bors.

  • Fitness saláta

    A brokkolit megsózzuk és szerecsendióval ízesítjük, majd gõz fölött pár percig gõzöljük. A sonkát vékony szeletekre vágjuk, a fürjtojást sós vízben megfõzzük és megpucoljuk. A répát megtisztítjuk és lereszeljük. Az öntet hozzávalóit egy kis üvegben jól összerázzuk. A tányérra ráhelyezzük a jégsaláta darabjait, majd a megpucolt, megreszelt zöldségeket és öntettel jó alaposan meglocsoljuk.

  • Mediterrán tepsis burgonya

    Elkészítés:

    Fél kg krumplit megpucolok és felkockázok nem túl apróra. 1 fej fokhagymát megtisztítok, a nagyobb gerezdeket félbe vágom. Jénai tál aljára pici vajat teszek+krumpli+fokhagyma+friss rozmaring (kb. 10 centis ágacska)+5-6 levél zsályával fûszerezem, ujjnyi vizet teszek alá, megsózom, megborsozom, majd beteszem a sütõbe, magas fokozaton sütöm 20 percig, néha megkeverem.

  • Mandulatej

    Hozzávalók: 1.7 dl tej, 2 dkg édes mandula, 1/2 szem keserûmandula, 2.5 dkg cukor.

  • Ropogós burgonya

    Hozzávalók: 7 kg apró szemû burgonya, só; a sütéséhez olaj.

  • Lecsó télire

    Hozzávalók: 1 kg zsír, 2 kg hagyma, 3 kg paradicsom, 5 kg paprika, 1 kávéskanál szalicil.

  • Báránysült zöldbabbal

    Hozzávalók 4 személyre: 700 g zöldbab, só, 1 cs. csombor, 1 fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 8-12 szelet bárányborda, bors, 1 ek. liszt, 4 ek. olívaolaj, 2 ág rozmaring, 2 babérlevél, 1-2 ek. ecetben eltett zöldbors, 1 ek. vaj.

  • Halleves olaszosan

    Olvassz fel rézlábasban írós vajat, vess reá koczkásan vágott vöröshagymátm, petrezselymet, zellert, karalábét, sárgarépát, s egy csuka-, vagy pontyfejet, s párold szép barnára, hints reá két kanál lisztet, s törj keresztül szitán frissiben fõzött burgonyát, mely a többivel együtt borsólében fõhet meg.

  • Tárkonyos húsgombócleves

    Tárkonyos húsgombóclevesA hagymát apróra vágjuk, a répát-burgonyát meghámozzuk, a répát karikákra a burgonyát kockákra vágjuk. A hagymát az olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a répát, burgonyát, borsót, zöldbabot, szeletelt gombát. 1-2 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a tárkonyt, borsot, sót és felöntjük a vízzel. Addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak. Addig elkészítjük a gombócokat is had álljon kicsit. A darált húshoz adjuk a tojást, búzadarát, aprított petrezselymet, sózzuk, borsozzuk és alaposan összekeverjük, majd amíg a zöldségek megpuhulnak, hagyjuk pihenni.

  • Bevert tojás túrómártással

    Hozzávalók: 8 db tojás, 3 cl ecet, 1 dkg só, 25 dkg túró, 5 dkg vaj, egy csomó kapor, 35 dkg vajastészta.

  • Szedertorta

    Hozzávalók:

    a tésztához: 20 dkg puha vaj, 20 dkg finom szemcséjû cukor, 20 dkg liszt, 1 tk sütõpor, 5 dkg õrölt mandula, 2 egész tojás és 2 sárgája, 2-4 ek tej, 15 dkg szeder + 8 szem a díszítéshez; a tojáshabhoz: 2 tojás fehérje, 10 dkg finom szemcséjû cukor + 2 tk a hab megszórásához, 2 ek szeletelt mandula; a krémhez: 2 dl hideg tejszín, 4 ek szeder lekvár vagy a szederhez passzoló ízû lekvár

  • Juhász zsemle

    Hozzávalók: 25 dkg juhtúró, 4 db zsemle, 2 db egész tojás, 1 dl tejföl, 10 dkg reszelt sajt, 1 teáskanál piros fûszerpaprika, ízlés szerint só és törött fehér bors, kevés liszt a bundázáshoz.

  • Csirkemáj-pástétom

    Hozzávalók: 50 dkg csirkemáj, 1 dl zsír (legjobb csirkezsírral), só, fehér bors, bazsalikom, szerecsendió ízlés szerint.

  • Húsgombóc curryszószban

    Hozzávalók: 40 dkg darált hús, 2 fej vöröshagyma, 2 tojás, 2 evõkanál zsemlemorzsa, 2 evõkanál apróra vágott petrezselyem, 1 teáskanál só, fél teáskanál bors, 2 evõkanál olaj, 1 evõkanál liszt, 1 evõkanál curry, 1 dl fehérbor, 1 húsleveskocka, 2 evõkanál tejszín.

  • Burgonyás lángos másképpen

    Hozzávalók:

    4 evõkanál burgonyapehely, 1 db egész tojás, 2 dl tej, 10-15 dkg finomliszt, 2dl tejföl, 1 csapott teáskanál sütõpor, 1 teáskanál reszelt vöröshagyma, 1csapott teáskanál só, 1 mokkáskanál törött fekete bors, késhegynyiszerecsendió-reszelék

  • Szójaburger

    Hozzávalók: 1 csomag szója-granulátum, 1 db zsemle, 2 evõkanál szójaliszt, 1-1 késhegynyi hagyma- és fokhagymakrém, késhegynyi pirospaprika, késhegynyi õrölt bors, 1 teáskanál só, 2 db tojás, a sütéshez: olaj, 4 db hamburger buci, salátalevél, kígyóuborka-szeletek, ketchup és mustár.

  • Gorgonzolás polenta

    Hozzávalók: 25 dkg kukoricadara, 2,5 dkg vaj, 2,5 dl tej, só, frissen õrölt feketebors, 2,5 dkg Gorgonzola, 1 babérlevél.