Belevalók: 2-3 sertésláb, 70-80 dkg savanyú káposzta, 50 dkg krumpli, 1 szál füstölt kolbász, 2 fej vöröshagyma, 3-4 dl tejföl, 3-4 gerezd fokhagyma, olaj, pirospaprika, só.
A krumplit és a sertéslábakat sós vízbe felteszem fõni. (Külön-külön!)
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A krumplit teljesen, a lábakat félig fõzöm meg, és kicsontozom. A káposztát az apróra vágott hagymával, fokhagymával, pirospaprikával kevés vízben félig megpárolom. Olajozott tepsibe belerétegezem a karikára vágott krumplit, a káposztát, a tetejére pedig a csülköket. Rászórom a karikára vágott kolbászt, nyakon öntöm tejföllel, és sütõben megsütöm.
Ha kész pirospaprikát hintek a tetejére, és mivel "diétás" kaja ezért fehér kenyeret és száraz rozét, vagy fehérbort ajánlok köretként.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!