2024.04.17. - Rudolf

Káposztás bableves

Hozzávalók: 40 dkg tarkabab, 30 dkg savanyú káposzta, 15-20 dkg füstölt kolbász, 15-20 dkg füstölt sertéscomb (én tarját vettem), 1 fej vöröshagyma, 10 dkg füstölt szalonna, 1 babérlevél, só, bors, pirospaprika, fokhagyma, zeller, vagy a zöldje, tejföl, liszt.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A nagyszemû tarkababot jól megmosom, elõzõ este beáztatom. Beleteszem a zellert, kis sót, bebérlevelet és 2 és fél liter vízben felteszem fõzni. A szalonnát apróra vágom, egy lábosban kisütöm, és az apróra vágott hagymát ebben megpirítom, majd egy fakanálnyi lisztet belekeverek, ezzel picit tovább pirítom. Leveszem a tûzrõl, beleteszem a szétnyomott fokhagymagerezdet, kis kanál pirospaprikát, borsot, csípõs paprikát és egy kevés hideg vízzel felngedem.

Mikor a bab már majdnem puha, belerakom a savanyú káposztát. Felforralom, hozzákeverem a fûszeres rántást. Ekkor adom hozzá a kockára vágott füstölt húst (de ezt a babbal együtt is lehet fõzni, késõbb felkockázni) és a karikákra vágott kolbászt. 10-15 percig lassan forralom. Ha elõzõ nap fõzöm, még finomabb (mint általában a káposztás ételek). Tálalásnál tejfölt lehet hozzátenni.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!