Hozzávalók: 4 érett citrom, 300 g cukor, 0,7 dl fehér rum, 4 ek. citromlé (zöld héjú citromból), 1/2 teáskanál koriandermag.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A citromot forró vízzel leöblítjük, és vékonyan meghámozzuk, levét kinyomjuk. A héját és levét 1/8 l vízzel és a cukorral gyenge tûzön fedõ alatt kb. 20 percig, fõzzük, majd lehûtjük. A szirupot, rumot, 4 ek. citromlevet és a koriandert üvegbe töltjük, és szorosan lezárjuk.
Világos helyen 6 hétig állni hagyjuk, alkalmanként megrázogatjuk. Elõször szitán, majd kávéfilteren átszûrve üvegekbe töltjük, és további 4 hétig állni hagyjuk, csak azután fogyasztjuk.
Kellemes italozást!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!