2024.04.25. - Márk

Klasszikus tejberizs

Hozzávalók: 20 dkg rizs, 4 dkg vaj, tej, cukor, só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A kiválogatott rizst felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, hozzáadjuk a vajat, gyengén sózzuk, és lassú tûzön (idõnként megkeverve) addig fõzzük, amíg a rizs fel nem szívja a vizet.

Ekkor felöntjük annyi tejjel, amennyi ellepi, s lassan tovább fõzzük - ha a folyadék elõbb fõne el, minthogy a rizs megpuhul, adjunk még hozzá tejet. Amikor a rizs már puha, és az összes tejet felszívta, cukorral édesítjük, és jól összekeverjük.

Kakaóval, fahéjjal, lekvárral vagy befõttel tálaljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!