2024.03.29. - Auguszta

Rakott zöldbab Tercsi módjára

Hozzávalók: 1 kg zöldbab 250 g fõtt füstölt tarja, 200 g füstölt sajt, 30 g sûrített paradicsom, 2 dl tejföl, diónyi vaj, zsemlemorzsa, só, 8 tojás, petrezselyem.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A megtisztított zöldbabot enyhén sós vízben megpároljuk, jól lecsepegtetjük. Egy tûzálló tálat kivajazunk, meghintjük zsemlemorzsával, az aljára lerakunk egy sor babot, megszórjuk a kockára vágott tarjával, meghintjük a reszelt sajttal, majd ismét bab következik, stb., amíg a hozzávalók el nem fogynak - az utolsó sor bab legyen.

A tejfölt kikeverjük a paradicsompürével, kissé megsózzuk, egyenletesen szétkenjük a bab tetején, aztán egy kisebb merõkanállal 8 mélyedést, "fészket" nyomunk bele. A tálat elõmelegített sütõbe tesszük, a babot addig sütjük, amíg aranypiros nem lesz a teteje. Akkor kivesszük a sütõbõl, és mindegyik fészekbe 1-1- egész tojást csúsztatunk, és már csak annyi idõre tesszük vissza, amíg a tojásfehérje kocsonyásra sül.

A tetejét meghintjük vágott petrezselyemmel és azonnal melegen tálaljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!