2024.04.25. - Márk

Kolbászleves

Hozzávalók: 10 dkg füstölt kolbász, 25 dkg vegyes leveszöldség, 1 dl tejföl, 1 csapott evõkanál finomliszt, 1 evõkanál olaj, 1 kis fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só, és törött fekete bors, 1 teáskanál piros fûszerpaprika, (csipetnyi erõs paprika is lehet). A galuskához: 1 tojás, és két evõkanál liszt.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A kolbászt megmossuk, és 5 perc várakozás után a bõrét lehúzzuk. Vékony karikákra vágjuk. A megtisztított zöldséget egyforma kis kockákra vagdaljuk. Az olajon üvegesre pirítjuk a meghámozott, és finomra aprított hagymát, majd a tûzrõl lehúzva, belekeverjük a pirospaprikát.

Ráöntünk 2 evõkanál vizet, és a tûzre visszatesszük. Ha forr, belerakjuk a zöldségeket és a kolbászt. Kevergetve néhány percig pirítjuk, majd felöntjük egyliternyi vízzel. Megsózzuk, (vigyázzunk, a kolbász sós!), megborsozzuk, és a zúzott fokhagymát is belekeverjük.

Befedve puhára fõzzük. Közben a lisztet a tejföllel, valamint fél dl vízzel simára keverjük, és a forrásban levõ levesbe csurgatjuk. Kevergetve felforraljuk.

A tojást habosra verve a liszttel, masszává keverjük, majd mokkáskanállal beleszaggatjuk a levesbe a galuskákat. A megfõtt galuskák a leves színére feljönnek.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!