rss
  • Francia karalábé

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 8 fej zsenge karalábé, 5 dkg vaj, 1 dl tejföl, 1 tojássárgája, só, 1 csokor petrezselyemzöld.

    A meghámozott, laskára vágott karalábét a forró vajban megforgat­juk, majd egy kevés sóval a saját levében puhára pároljuk. Finomra vágott petrezselyemzölddel meghintjük, a tojássárgájával elkevert tejföllel leöntjük, és a sütõben megsütjük.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Húsvéti bárányborda

    Hozzávalók:

    - 8 hosszú-csontos bárányborda
    - 1 kis csípõs-hegyes paprika
    - 1 közepes fej vöröshagyma
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 1/2 kávéskanál koriander
    - 1+1 citrom
    - 1 evõkanál méz
    - 2+3 evõkanál olívaolaj
    - 1 paradicsom
    - 3-4 szál menta/majoránna

  • Genovai mártás

    Genovai mártásA halhulladékból, a húslevesből, a borból és az összevágott gyökérből egy mártást főzünk össze. A felét bepároljuk, áttörjük egy finom szitán és összekeverjük a barna mártással. Hozzáadjuk a finomra vágott salotthagymát, a leveskockát és felfőzzük az így kapott mártást. Vajjal, citromlével és zöldpetrezselyemmel ízesítjük a mártást. Hozzávalók: Nyers halhulladék, gyökér, 1 csésze húsleves, 1 csésze bor, 2 salotthagyma, 1 csésze barna mártás, 1 húsleveskocka, 10 dkg vaj, 2 tk citromlé, 2 tk apróra vágott petrezselyemzöld.

  • Juhász zsemle

    Hozzávalók: 25 dkg juhtúró, 4 db zsemle, 2 db egész tojás, 1 dl tejföl, 10 dkg reszelt sajt, 1 teáskanál piros fûszerpaprika, ízlés szerint só és törött fehér bors, kevés liszt a bundázáshoz.

  • Zöldséggel töltött karaj

    Zöldséggel töltött karajA zöldséget az olajon megpároljuk úgy, hogy még roppanós maradjon.Sóval, borsikafűvel fűszerezzük. A húsokat vékonyra klopfoljuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel, fokhagymaporral, sóval. A szeletek közepére helyezünk 1 kanálnyi zöldséget és szorosan feltekerjük majd begöngyöljük a baconszalonnával. A tekercseket egymás mellé letesszük egy hőálló tálba, és előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten, alufóliával lefedve addig sütjük, míg a hús megpuhul. A fóliát levéve szép pirosra sütjük a tetejét. A megmaradt párolt zöldséggel tálaljuk.

  • Tormás halleves

    Hozzávalók:

    - 1 kg hal
    - 2-3 hagyma
    - 2 paprika
    - 2 liter víz
    - 2 tojás
    - 2-3 paradicsom
    - 1 torma
    - lestyán
    - kapor
    - petrezselyem
    - só
    - bors
    - 1 marék cseresznyeszilva

  • Málnás palacsinta

    Hozzávalók: 20 palacsinta, 1 kg málna, 8 dl tejszínhab, 4 dkg porcukor, málnaöntet.

  • Hagymás omlett

    Hozzávalók: 1 csomó újhagyma, 2 ek vaj, só, õrölt bors, 1 csokor bazsalikom, 8 tojás.

  • Grapefruitos máj

    Hozzávalók: 50 dkg sertésmáj, 2 db grapefruit, 1 evõkanál liszt, 3 evõkanál olaj (vagy zsír), 1 teáskanál mustár, 1-2 teáskanál cukor, õrölt fehér bors, só.

  • Cumberland-mártás

    Hozzávalók: 70 dkg ribizkekocsonya, 1 db narancs, 1 db citrom, 2 dl vörösbor, 0,5 dl borpárlat, 0,5 dkg Cayenne-i bors, 1 dkg angol mustár;

  • Almás lepény

    Hozzávalók: 80 dkg alma reszelve, 50 dkg tönköly búzaliszt, 25 dkg sárgarépa reszelve, 1 dl olaj a gyúráshoz, 4 ek olaj a mázhoz, 2 ek olaj a tepsi olajozásához, 3 és 1/2 dl víz, 1 db citrom leve, 1 ek fahéjpor, 1 mk szegfûszeg, 1 mk borkõpor, 1 mk szódabikarbóna.

  • Kuglóf

    Hozzávalók: 35 dkg liszt, 3 dkg élesztõ, 3 tojás, kb. 2 dl tej,5 dkg vaj, 1 csomag vaníliás cukor, citromhéj, fél csésze mazsola, 2 dkg kakaópor.

  • Sajttal töltött fasírtgolyók

    Sajttal töltött fasírtgolyókA húst megdaráljuk, a zsömléket (vagy kenyeret) kevés langyos vízben megáztatjuk, aztán jól kinyomkodjuk. A hagymát a lehető legapróbb kockákra vágjuk, a fokhagymát fokhagymanyomón átnyomjuk. A húst és a kinyomkodott zsömlét a sajton kívül az összes többi hozzávalóval összekeverjük, aztán kézzel jól összegyúrjuk. A masszából gombócokat formázunk úgy, hogy minden gombóc közepébe egy-egy kocka sajtot teszünk. A gombócokat bő, közepesen meleg olajban nem túl hirtelen (hogy jól átsüljenek) barnára sütjük.

  • Paradicsomos marha

    Hozzávalók: 80 dkg Marhahús - bélszín, 1/2 pohár extra szûz olíva olaj, 2-3 csipet bors (õrölt), 10 dkg koktélparadicsom, 10 dkg rucola (friss), 2-3 csipet só.

  • Tequila Sunrise

    Hozzávalók 1 adaghoz:

    3-4 jégkocka, 4 cl Tequila, frissen kipréselt narancslé, 1 cl Grenadine-szirup, 1 narancskarika

  • Kandírozott narancs- és citromhéj Karácsonyra

    Hozzávalók: 2-3 vastag héjú narancs és/vagy citrom, cukor, fahéj (anélkül is jó).

  • Barna süti

    Hozzávalók: 1 tojás sárgáját habosra keverünk 5 dkg margarinnal v. vajjal, 25 dkg cukorral, 25 dkg liszttel, 1 sütõporral, 3 evõkanál kakaóval, 2,5 dl tejjel. Jól kidolgozzuk. Belekeverünk durvára vágott diót, mazsolát, csokit, amit szeretünk. Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjuk és megsütjük.

  • Babos káposzta kacsával

    Hozzávalók (4 személyre): 20 dkg tarkabab, 1 füstölt csülök, 4 fej vöröshagyma, 1 sárgarépa gyökér, 1 petrezselyem gyökér, 1 zöldpaprika, 2 szelet zellergumó, 4 babérlevél, só, 1 kg savanyú káposzta, 1,5 dl olaj, körülbelül1 kg-os tisztított vadkacsa, majoránna, 6 gerezd fokhagyma, õrölt pirospaprika, õrölt kömény, õrölt fekete bors, kakukkfû, bazsalikom, 1 evõkanál paradicsompüré, 2 dl tejföl.

  • Karottás sertéstokány

    Hozzávalók:

    60 dkg sertéslapocka, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 evõkanál olaj vagy 4 dkg zsír, 1 csomó újkarotta, 1 evõkanál liszt, só

  • Marinált gomba

    Hozzávalók: 1 hagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 8 ek olivaolaj, fél kg gomba, 2 ek vágott zöldpetrezselyem, 1 citrom leve, só, bors.

  • Amerikai hamburger

    Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg darált marhahús, 30 dkg darált sertéshús, 1 vöröshagyma, 3 teáskanál worcester-szósz, 2 teáskanál mustár, 2 teáskanál ketchup, 1/2 teáskanál õrölt bors, só, olaj, 4 hamburger-zsömle, 4 salátalevél, 1/2 lilahagyma, 2 paradicsom, 1/2 salátauborka, 4 szelet sajt.