Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Amikor a mandula megsült, keverjünk hozzá személyenként 1 evokanál friss tejszínt, 1 evokanál mézet és negyed mokkáskanál mandulaaromát. Lassan melegítsük fel az öntetet (forralni nem szabad), és csurgassuk rá a banánok tetejére. Melegen tálaljuk. Hutoszekrényben tároljuk. Másnap grillsütoben átmelegítve fogyaszthatjuk, de hidegen is nagyon finom. A változatosság kedvéért az öntetet ízesíthetjük rumaromával is. Ebben az esetben ne mandulát, hanem földimogyorót tegyünk bele.
Személyenként 2 dg pörkölt mogyorót törjünk fel, és vékony belso héját ledörzsölve adjuk az öntethez. A pörkölt földimogyorót a vajban már nem kell pirítani, csak átforrósítani. Ha nem ragaszkodunk a hagyományos ízekhez, akkor az egészségkárosító szerekbol álló aromákat el is hagyhatjuk, és helyettük személyenként negyed mokkáskanál orölt fahéjjal vagy orölt kardamommaggal is ízesíthetjük az öntetet.
Nem túl intenzív, de kellemes ízt érhetünk el egy kis darab hosszában kettéhasított vaníliarúddal, amelyet elozoleg a tejszínben fozzünk ki. Hatékonyabbá válik a "kilúgozás", ha a kettéhasított vaníliarúd közepébol a velos állományt kikaparjuk, és úgy adjuk a tejszínhez.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!