2024.03.19. - József, Bánk

Padlizsánkrém

A padlizsánt egészben megsütöm a gázlángra helyezett lángelosztó szitán, vagy egyenként a gázrózsán. Jó elõtte megszurkálni, mert néha érdekes dolgokat mûvel a héja alatt keletkezõ gõz, és ugyancsak jó sütés közben forgatni.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A héja teljesen elszenesedik, ettõl lesz finom füstös íze. Leveszem a tûzõl és hagyom teljesen kihûlni.

Ha ez megtörtént, letördelem a héját és a sült húsát keverõtálba teszem. Keverõgéppel jól felverem, közben nagyon finoman megsózom, hozzáteszek egy kis olívaolajat és két-három péppé zúzott fokhagymagerezdet.

Aztán hagyom egy darabig, hogy az ízek összeérjenek. Pirítóson jobb mint a tatárbifsztek, és amíg nem terjed el a kergepadlizsánkór, addig biztosan egészségesebb is.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!