2024.03.29. - Auguszta

Bableves gazdagon

Hozzávalók: 40 dkg fejtettbab, 20 dkg füstölt tarja, 2 pár virsli, fél szál szárazkolbász, 2 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 10 dkg kolozsvári szalonna, 2 dl tejföl, 2 sárgarépa, 1 fehérrépa, szalonnabõrök (angolszalonnáé a legjobb), babérlevél, leveskocka, Vegeta, pirospaprika, 1 teáskanál cukor, zsír, liszt, csipetke.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A szalonnát apró kockára vágva kevés zsíron megpirítjuk, majd a kockára vágott hagymát megfonnyasztjuk rajta. A füstölt tarját kockára vágva ezen a zsíron kicsit megpörköljük, megszórjuk pirospaprikával és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Beletesszük a szalonnabõröket, a zöldséget és kb. 1 óráig fedõ alatt, rotyogtatjuk.

Közben a szárazkolbászt kis darabokra vágjuk és kb. két evõkanál zsíron, megpirítjuk. Ha kész, a kolbászt a levesbe tesszük, a zsírt, pedig félretesszük; jó lesz rántásnak.

Az egy óra letelte után beletesszük a levesbe a babot és a babérlevelet, egy kanál kristálycukrot, valamint egy kis fej vöröshagymát. Leveskockával és kevés Vegetával ízesítjük, és puhára fõzzük a babot.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!