rss
  • Bableves gazdagon

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 40 dkg fejtettbab, 20 dkg füstölt tarja, 2 pár virsli, fél szál szárazkolbász, 2 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 10 dkg kolozsvári szalonna, 2 dl tejföl, 2 sárgarépa, 1 fehérrépa, szalonnabõrök (angolszalonnáé a legjobb), babérlevél, leveskocka, Vegeta, pirospaprika, 1 teáskanál cukor, zsír, liszt, csipetke.

    loading...

    A szalonnát apró kockára vágva kevés zsíron megpirítjuk, majd a kockára vágott hagymát megfonnyasztjuk rajta. A füstölt tarját kockára vágva ezen a zsíron kicsit megpörköljük, megszórjuk pirospaprikával és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Beletesszük a szalonnabõröket, a zöldséget és kb. 1 óráig fedõ alatt, rotyogtatjuk.

    Közben a szárazkolbászt kis darabokra vágjuk és kb. két evõkanál zsíron, megpirítjuk. Ha kész, a kolbászt a levesbe tesszük, a zsírt, pedig félretesszük; jó lesz rántásnak.

    Az egy óra letelte után beletesszük a levesbe a babot és a babérlevelet, egy kanál kristálycukrot, valamint egy kis fej vöröshagymát. Leveskockával és kevés Vegetával ízesítjük, és puhára fõzzük a babot.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Töltött savanyú káposzta

    Éppen úgy tesszük fel a vágott káposztát, mint az elõbbinél s a szinte savanyított leveles káposztát szétvesszük, mindegyik levelét megtöltjük ugyanavval a töltelékkel, mint a töltött paprikát, csak még vagy 10-12 deka jó füstölt szalonnát is apró kockákra vágva, a töltelékhez keverünk s a pirított hagymához kevés paprikát is teszünk, mielõtt a húshoz keverjük.

  • Kapros tökfõzelék

    Hozzávalók:

    - 1 kg gyalult tök
    - 1 kis fej hagyma apróra vágva
    - 1 csokor kapor apróra vágva
    - 1 kávéskanál õrölt pirospaprika
    - 2 evõkanál olaj
    - 2 evõkanál ecet
    - 1 evõkanál citromlé
    - 1 húsleveskocka
    - 2 evõkanál delikát
    - 1 evõkanál só
    - õrölt bors
    - õrölt gyömbér
    - õrölt kömény
    - õrölt szerecsendió

    Habaráshoz:

    - 4 evõkanál liszt
    - 4 dl tejföl

  • Fokhagymás hal

    Hozzávalók: 1-1,5 kg sülõ vagy keszeg, 5 gerezd fokhagyma, 8-10 dkg liszt, 1 kk. pirospaprika, ízlés szerint só, õrölt bors, a sütéshez olaj.

  • Pontypaprikás

    Hozzávalók: 1,5 kg-nyi pontyszelet, 8 dkg zsír, egy nagy fej hagyma, 2 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 pohár tejföl, paprika, 1 ek liszt, só.

  • Süllõ vajjal

    Egy nagyobb, vagy két kisebb süllõt, ha lepikkelyeztünk, fölbontottunk, megtisztítva megmostunk, besózzuk és 1-2 órán át állni hagyjuk.

  • Sajtos tallér

    Sajtos tallérEgy tálba beleszitáljuk a lisztet és a sütőport. Hozzáadjuk a köménymagot és a sót. Majd belemorzsoljuk a margarint. Hozzáreszeljük a füstölt sajtot, és elkeverjük. Ezután egy mélyedést készítünk, beleütjük a két tojást, és hozzáadjuk a tejfölt, közepesen kemény tésztát gyúrunk. A tésztát 1 órát pihentetjük. Kis gombócokat formálunk belőle, és forró sütővassal kisütjük. Hozzávalók: - 60 dkg liszt, - 25 dkg margarin, - 20 dkg füstölt sajt, - 3 dl tejföl, - 2 tojás, - 1 tk só, - 1 tk sütőpor, - 1/2 tk köménymag. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

  • Kecskesajt fokhagymás olajban

    Hozzávalók: fél kg kemény kecskesajt, 2 ág rozmaring, 1 ágacska kakukkfû, 2 babérlevél, 8 gerezd fokhagyma, 2 szárított piros pepperoni, 10 szem szétnyomott feketebors, olivaolaj.

  • Apple Jack

    Hozzávalók: 6 cl brandy, 3 cl Calvados, 3 cl Poire William (körtelikõr), 3 cl Grenadine, 3 cl citromlé, jég.

  • Cseh túrós

    Hozzávalók a tésztához: 20 dkg liszt, 20 dkg cukor, 20 dkg darált dió, 1 egész tojás, 1/2 csomag sütõpor, 15 dkg margarin.

  • Színes zöldségek rétegezve

    Hozzávalók: cukkini, patiszon, kaliforniai paprika, paradicsom, gomba, krumpli, bazsalikom, oregánó, ételízesítõ, olaj.

  • Karamellás forró csokoládé

    Hozzávalók 2 személyre: 6 dl tej, 18 dkg tejcsokoládé, 1,5 dl habtejszín, karamellszósz, néhány apróra felvágott lágy karamella.

  • Sütõtökleves

    Hozzávalók: 1 kg SÜTÕTÖK, 1 liter tej, 5 dkg vaj, 3 evõkanál rizs, só, cukor, 1 csokor petrezselyemlevél.

  • Lazacos tortilla

    Hozzávalók: bors, citromlé, fokhagyma, füstölt lazac, kapor, lazac, sajtkrém, dijoni mustár, mustár, 20 dkg füstölt lazac, 1 kész tortilla lap, 10 dkg Cottage cheese (szemcsés állagú, a túróra nagyon hasonlító sajt), 10 dkg natúr sajtkrém, fél csokor friss kapor finomra vágva, mokkáskanálnyi dijoni mustár, só, õrölt bors, 1 gerezd fokhagyma, néhány csepp citromlé, olajbogyó.

  • Burgonyás töltött kacsa

    Hozzávalók: 1 pecsenyekacsa, 6 evõkanál burgonyapüré-pehely, 1 tojás, 2 evõkanál tejszín, 1 1/2 dl tej, 1 evõkanál tejföl, 1-1 mokkáskanál õrölt szerecsendió-virág, majoránna, törött bors, ízlés szerint só.

  • Frankfurti leves

    1/2 kg kelkáposztát és 1/2 kg krumplit sós (vagy ételízesítõs) vízben, 1 gerezd fokhagymával, majorannával megfõzünk.

  • Paradicsomos káposzta

    Hozzávalók: 1 kg fehér édes káposzta, 3 evõkanál olaj, 2 evõkanál liszt, liter paradicsom ivólé vagy ¼ -es paradicsompüré, só, õrölt bors, cukor és 1 babérlevél.

  • Gombakotlett

    Hozzávalók: 30 dkg gomba, 1 kis fej vöröshagyma, 2 zsemle, 3 tojás, tej, zsír vagy vaj, zsemlemorzsa, 5-6 szál petrezselyem, liszt, bors, só.

  • Céklaleves

    Hozzávalók:

    Fél kg ecetes céklasaláta,
    2 dl tejföl
    2 dl joghurt
    2 dl céklalé
    1 fej hagyma
    2 kemény tojás

    bors

  • Csokis tekercs

    Hozzávalók:

    1 csésze margarin, 1 csésze barnacukor, 5 dkg kakaó, 2 tojás, 1 csomag vaníliacukor, 3 csésze liszt, 2 teáskanál sütõpor, ½ teáskanál só, 1½evõkanál õrölt fahéj, 1 csésze darabolt csokoládé

  • Gyors ananászleves

    Hozzávalók:

    - 1 db ananász
    - 1 cs. vaníliás pudingpor
    - cukor ízlés szerint
    - fahéj, szegfûszeg
    - kb 1,5 dl fõzõ tejszín
    - 1 cs. vaníliás cukor
    - tej, ha túl sûrû lenne

loading...