rss
  • Paradicsomos káposzta

  • Share on Tumblr

    A fejes káposztát csíkokra vágom és felteszem köménymagos vízbe fõzni. Közben kis olajon 1-2 kanál lisztet pirítok (nem barnára), ráöntök 2 kicsi doboz paradicsomkonzervet (vagy paradicsomlevet) és vízzel felengedem.

    loading...

    Mikor megfõtt a káposzta kiszedem a fõzõvízbõl és átteszem a paradicsomszószba. A fõzõvízbõl annyi lével engedem fel, hogy fõzeléksûrûségû legyen. Szoktam beletenni egy csík füstölt szalonnát is és ezzel még egyszer átrottyantom. Utólag sózom és cukrozom.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Erdõmester sült

    Hozzávalók: 50 dkg tarhonya, 2 fej vöröshagyma, 20 dkg füstölt kenyérszalonna, 1 evõkanál pirospaprika, zsemlemorzsa, 1 kg sertéscomb, 1 kg marhafelsál, 5 dl tejföl, só, bors és egy kukta.

  • Karalábéfõzelék

    Hozzávalók: 1 kg karalábé, 5 dkg vaj vagy 2 evõkanál olaj, 1 evõkanál liszt, I dl tejföl, só, 1 csokor petrezselyemzöld.

  • Bakonyi betyárleves

    Hozzávalók: 40 dkg borjúcomb, 10 dkg füstölt szalonna, 15 dkg erdei gomba, 20 dkg leveszöldség, 15 dkg hagyma, 3 dl tejföl, 2 ek liszt, 1 csomó kapor, 1 paprika, 1 paradicsom, 1 csapott ek paprika, 1 csapott ek só, késhegynyi bors.

  • Hagymás kacsamáj

    Hozzávalók: 40-50 dkg kacsamáj, 2 nagy fej vöröshagyma, 2 evõkanál kacsazsír, 3 gerezd fokhagyma, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, tej a kacsamáj áztatásához, késhegynyi õrölt szerecsendió-virág, 1 mokkáskanál majoránna, ízlés szerint só és törött fekete bors.

  • Háromsajtos-sonkás lasagne

    Hozzávalók: 30 dkg lasagne tészta, 30 dkg sonka, 15-15 dkg tejszines krémsajt, füstölt sajt és ementáli, 3 dkg margarin, 2 evõkanál liszt, 0.5 l tej, 3 dl tejszín , só, bors, reszelt szerecsendió;

    Tetejére: 2-3 paradicsom, 3 dkg vaj, 2-3 db paradicsom;

  • Fonott kalács

    Hozzávalók:

    80 dkg liszt, 3 dkg élesztõ, 1 db tojás, 8 dkg ráma vagy vaj, 4-5 dl tej, 5 dkg mazsola, só.

  • Tarag

    Hozzávalók:

    1 l friss tej, 15 dkg tejföl

  • Babéros sonkaleves

    Hozzávalók: 25 dkg füstölt tarja vagy sonka, 25 dkg burgonya, 2 dl tejföl, 2 babérlevél, 1 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 evõkanál olaj, 1 teáskanál pirospaprika, 1 teáskanál liszt, ecet, só, cukor ízlés szerint, 2 mokkáskanál õrölt fekete bors, 1 kupica konyak, 2 szegfûszeg.

  • Lencse darált hússal (Kiymali mercimek)

    Hozzávalók: fél kg lencse, 20 dkg darált hús, 2 fej hagyma, 2 ek vaj, 1 ek sûrített paradicsom, só.

  • Kapros sajtkrém

    Hozzávalók: 20 dkg házisajt, 3 gerezd fokhagyma, 1 ek apróra vágott friss kapor, 1 tk só.

  • Almás, túrós béles

    A tésztához valókat jól összedolgozzuk, és két cipót formálunk. Pihentetjük, közben elkészítjük a tölteléket. Az almát lereszeljük, jól kinyomkodjuk, adunk hozzá búzadarát (hogy a levét feligya) és cukorral, fahéjjal ízesítjük.

  • Újházy tyúkhúsleves

    Hozzávalók: 3 kg tyúkhús, 30 dk sárgarépa, 20 dkg gyökér, 10 dkg zeller, 10 dkg karalábé, 10 dkg gomba, 10 dkg hagyma, 20 dkg karfiol, 15 dkg zöldborsó, 3 gerezd fokhagyma, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 csomó petrezselyemzöld, só, kb. 30 szem bors, darabka gyömbér.

  • Cukkinis lepény

    Hozzávalók 4 személyre: 1 cs. metélõhagyma, 1/2-1/2 cs. turbolya és kapor, 250 g tejszín, só, bors, 1 tk. reszelt citromhéj, néhány csepp citromlé, 1 fej hagyma, 400 g krumpli, 150 g cukkíni, 100 g ementáli, 2 tojás, 1 ek. liszt, szerecsendió, 8 ek. margarin, 250 g szeletelt füstölt lazac.

  • Hortobágyi tepertõs rudak

    Hozzávalók 4 személyre:

    50 dkg liszt, 10 dkg zsír, 2 tojás, 25 dkg vagdalt tepertõ, tejföl, 1 cs. sütõpor, só.

  • Cafe de Paris-vaj

    12,5 dkg vajhoz veszünk 1/2 doboz darált szardellafilét (kb. 6-7 dkg-ot), 1 teáskanálnyi rozmaringot, kakukkfüvet, tárkonyt (továbbá ízlés szerint: majoránnát, kaprot, zsályát, oreganót (szürokfüvet), fûszerpaprikát), 1 evõkanálnyi dijoni mustárt, 1 evõkanálnyi darált kapribogyót, 1 teáskanálnyi sót, egy kis frissen õrölt feketeborsot és 1 csipetnyi Cayenne-i borsot.

  • Aranyleves

    Hozzávalók: l tyúk, 4 l víz, 1 hagyma, 3 szál sárgarépa, 2 szál fehérrépa, 1 karalábé, 1 zellergumó, 1 csomó petrezselyem, kis darab gyömbér, szemes bors.

  • Bazsalikomos sertés szûzérme roston

    Hozzávalók 4 személyre: Bazsalikom, õrölt bors, rozmaring, zöld és piros pritamin 0,4 db, alma 400 g, kristálycukor 8 g, só, vajtömb 40 g, cukkíni 80 g, fokhagyma 8 g, olíva olaj 80 ml, sertés szûzpecsenye 640 g.

  • Kókuszos piramis

    Hozzávalók:

    Tésztához:

    - 30 dkg darált keksz
    - 30 dkg darált dió
    - 2 dkg kakaópor
    - 20 dkg átszitált porcukor
    - 1 dl rum
    - kb. 2 dl tej

    Krémhez:

    - 25 dkg margarin
    - 20 dkg porcukor
    - 3 vaníliás cukor
    - kevés vanília aroma
    - 1 cs keksz

  • Isteni baunty torta

    Isteni baunty tortaA piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral habbá verjük, a sárgáját fehéredésig kihabosítjuk, a szárazanyagokat összeforgatjuk. A sárgáját óvatosan a fehérjébe forgatjuk, végül fokozatosan beleszórjuk a kakaós keveréket is. 180 fokra előmelegített sütőben, papírral bélelt formában 4-5 perc alatt megsütjük. A krémhez a tejszínt felforraljuk a vaníliával, hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a cukrot. 3-4 percig forraljuk, folyamatosan kevergetve. A kókusztól krémes és sűrű lesz a massza, amely hűtés után könnyen szeletelhető.

  • Sültszilvakrém leves

    Sültszilvakrém levesA szilvákat megmossuk, elfelezzük. Magjukat eltávolítjuk, majd a gyümölcsöket egy tepsire helyezzük. A sütőt előmelegítjük 170-180 fokra légkeveréses fokozaton. A szilvákat megszórjuk cukorral, vagy mézzel, a rozmaring leveleivel, és meglocsoljuk balzsamecettel. 30-40 percen át sütjük, amíg a cukor és az ecet karamellizálódni nem kezd, és a szilva levet ereszt. Ekkor kiszedjük egy mixertálba, hozzáadjuk a csipet levendulát, leheletnyi sót, és a tejjel pépesre turmixoljuk. Annyi vizet adunk hozzá a turmixolás során, amíg a leves megfelelően selymes, lágy, de krémes állagú nem lesz. Belefacsarjuk a citrom levét is.

loading...