rss
  • Paradicsomos káposzta

  • Share on Tumblr

    A fejes káposztát csíkokra vágom és felteszem köménymagos vízbe fõzni. Közben kis olajon 1-2 kanál lisztet pirítok (nem barnára), ráöntök 2 kicsi doboz paradicsomkonzervet (vagy paradicsomlevet) és vízzel felengedem.

    Mikor megfõtt a káposzta kiszedem a fõzõvízbõl és átteszem a paradicsomszószba. A fõzõvízbõl annyi lével engedem fel, hogy fõzeléksûrûségû legyen. Szoktam beletenni egy csík füstölt szalonnát is és ezzel még egyszer átrottyantom. Utólag sózom és cukrozom.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Becsinált leves

    Hozzávalók: 50 dkg csirkeaprólék, 1 csomag mirelit vegyes zöldség, 1 kanál zöldpetrezselyem, 1 vöröshagyma, 1 kanál liszt, 1 kanál olaj;

  • Gombás tarja tepsiben

    Hozzávalók: 60 dkg burgonya, 15 dkg margarin, 1 kg sertéstarja, õrölt bors, só, 30 dkg gomba, 2 zöldpaprika, 4 dl tejföl, 1 kis fej hagyma.

  • Zabpelyhes málnaleves

    Hozzávalók: málna 500 g, joghurt 400 ml, ásványvíz 400 ml, gyümölcslé 200 ml, zabpehely 30g, ízlés szerint méz, szegfûszeg, fahéj, só.

  • Hűsítő gyümölcsleves

    Hűsítő gyümölcslevesA gyümölcsöket megmossuk, megpucoljuk, felkockázzuk az almát, az epret pedig csak kettévágjuk, és beledobjuk a gyümölcsöket az edénybe. Felöntjük annyi vízzel hogy éppen ellepje, majd jöhet a cukor, szegfűszeg és fahéj, majd felforraljuk és alacsony lángon kicsit főzzük, egészen addig, amíg az alma meg nem puhul. Utána jöhet a habarás. A tejszínből, kevés lisztből és 1 tojás sárgájából kikeverjük a habarást, és hozzáadjuk a leveshez. Hűvös helyre tesszük, és ha jól kihűlt lehet is fogyasztani. A levesbe ízlés szerint bármilyen gyümölcs tehető, ki milyet szeret.

  • Brokkolis penne

    Hozzávalók: 30 dkg tészta, 25-30 dkg brokkoli, 1 csomag sajtszósz, 1 dl tejszín, só, bors.

  • Házi készítésű túrógombóc

    Házi készítésű túrógombócElkészítés: A túrót a tojások sárgájával, a búzadarával és a sóval jó alaposan összedolgozzuk. 1-2 órát állni hagyjuk, majd a már elkevert egyveleghez hozzákeverjük a tojások felvert habját. A masszából gombócokat formázunk, majd sós, lobogó vízben kifőzzük azokat. Zsemlemorzsát pirítunk és a kifőtt kis gombócokat megforgatjuk benne, porcukorral, fahéjjal meghintve, tejföllel tálaljuk. Hozzávalók: 50 dkg túró, 12 dkg búzadara, 3 db tojás, csipet só, zsemlemorzsa, olaj, porcukor, fahéj, reszelt citromhéj.

  • Száraz sárgaborsó fõzelék

    Hozzávalók: borsó 0.5 kg, zsír 10 dkg, liszt 2 ek., bors, só 1-1 késh., hagyma 1/2 fej.

  • Tejes-habos eperturmix

    Hozzávalók: 100 g érett eper, vagy eperbefõtt, 1 evõkanál citromlé, 1 evõkanál méz, 1 dl behûtött tej, 1/2 dl behûtött tejszín, 1 kisebb kivi, 1-2 citromfû levélke.

  • Majonézes virslisaláta

    Hozzávalók: 4 pár virsli, 1 dl majonéz, 1 pohár tejföl, 1 kk citromlé, bors, só, 1 ek fehérbor.

  • Sólet - zsidó étel

    Hozzávalók: 1 kg fehérbab, 1 kg ízlés szerinti füstölt hús, 2 nagy fej hagyma apróra vágva, 5 gerezd fokhagyma, 2 kanálnyi libazsír, 3 babérlevél, 1 kanál paprika, só.

  • Buenosi marhapörkölt (Argentína)

    Hozzávalók: 1 kg tarja kockára vágva, 1 ek. csípõs pirospaprika, 25 dkg kockára vágott füstölt sonka, 35 dkg áztatott fehér szárazbab, 2 ek. zsír, 1 felkockázott nagy hagyma, 1 hámozott, kimagozott aprított paradicsom, 1 csésze fõtt kukorica (só nem!).

  • Bundás zeller

    A meghámozott zellert vágd ujjnyi szeletekre, majd egy kevés sós vízben (vagy gõzben) párold puhára, majd alaposan csurgasd le.

  • Sajtosrizs

    Nagyon ízletes, kissé pikáns, a rizsnek következõ elkészítése. Megmosunk körülbelül 14 deka rizst s beletesszük az idõközben felolvasztott hét deka vajba

  • Lisztkása

    Adagonként másfél deci tejet felteszünk fõni. Egy csapott kanál lisztet (vagy rizslisztet) simára keverünk fél deci hideg tejjel, és amikor a tûzön levõ tej forrni kezd, folyamatos keverés mellett beleöntjük.

  • Püspökkenyér

    Hozzávalók:

    4 tojás, 25 deka cukor, 25 deka liszt, 1 csomag "Backin" sütõpor, 1 csomag vanillin-cukor, 10 deka durvára vagdalt, vagy hosszúkásra vágott mandula, 10 deka mazsola, 10 deka apró szõlõ, 2. evõkanál rum

  • Húsvéti kalács

    Hozzávalók: 15 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 3 tojássárga, 60 dkg liszt, 1 cs sütõpor, 1,5dl tej, 5 dkg dió, 5 dkg aszalt gyümölcs, szilva, vagy barack, 1 narancs reszelt héja.

  • Fokhagymás hústekercs

    Hozzávalók 16 szelethez: 80 dkg-os dagadó, 1 fej fok­hagyma, 2 evõkanál édes pirospaprika, 1 evõkanál só, 4 evõ­kanál olaj.

  • Halsaláta

    Hozzávalók: 1 kg tonhal, 1 citrom leve, 1 babérlevél vagy szegfûszeg ízlés szerint, 1 fej vöröshagyma, 1 dl étolaj, 20-30 dkg kelbimbó, 60 dkg fõtt krumpli, 15 dkg reszelt sajt, 8 db paradicsom, 20 dkg göcseji sajt, 1 zöldpaprika, só, bors, rozmaring, szerecsendió, pirospaprika, 1 evõkanál mustár, 1 kávéskanál liszt, 1 dl tejszín, zöldpetrezselyem ízlés szerint.

  • Orosz hússaláta

    Hozzávalók:

    20 dkg hideg fõtt vagy sült marha- vagy sertéshús, 15 dkg alma, 20 dkg fõtt burgonya,10 dkg ecetes uborka, kb. 2 dl tartármártás, 1 kemény tojás, só, õrölt bors ízlés szerint

  • Újházy tyúkleves

    Hozzávalók: 1,5 kg-os tyúk, 3 szál sárgarépa, 2 szál petrezselyemgyökér, fél zeller, egy fej vöröshagyma, 2 fej gomba, 10 dkg zöldborsó, 10 dkg cérnametélt, 1 csokor petrezselyem, só, egész bors.