2024.03.29. - Auguszta

Birkahúsos kása

Hozzávalók: 40 dkg csont nélküli birkahús, 2 evõkanál olaj vagy 4 dkg zsír, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 evõkanál pirospaprika, 1 nagy sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 késhegynyi fokhagymasó, 2 zöldpaprika, 1 nagy paradicsom, 24 dkg hántolt köles, só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A felhevített zsiradékban megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát. Hozzátesszük a kis kockára vágott húst, a zöldpaprikát és zsírjára pirítjuk. Meghintjük paprikával, beletesszük a paradicsomcikkeket és a kockára vagy karikára vágott zöldséget.

Megsózzuk és fokhagymasóval ízesítjük. Kevés vizet öntünk alá, gyakori keverés közben, közepes tûz felett félpuhára pároljuk. Ekkor beletesszük a kölest, és annyi vizet öntünk hozzá, hogy a lé egy ujjnyira ellepje a zöldséges húst. Gyenge tûzön, lassan készre pároljuk, közben többször óvatosan megkeverjük, mert könnyen leég.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!