2024.04.20. - Tivadar

Amurpaprikás bográcsban

Hozzávalók: 1200 g amur, 300 g zöldpaprika, 20 g só, 1 db cseresznyepaprika, 300 g vöröshagyma, 300 g paradicsom, 20 g fûszerpaprika.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés: A megtisztított fejet a bogrács aljára helyezzük, majd egy sor karikára vágott vöröshagymát és halat teszünk rá. Rétegezés közben megsózzuk, és fûszerpaprikával megszórjuk, majd a végén annyi vízzel felöntjük, hogy éppen ellepje az anyagokat.

Tetejére - ízlés szerint- kevés cseresznyepaprikát is morzsolhatunk. Parázs fölött, lassú forralással körülbelül egy óráig fõzzük. (Fõzés közben ne kevergessük, csak a bográcsot mozgassuk.)

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!