2024.03.29. - Auguszta

Bundás banán

A banánt 2-3 cm-es darabokra szeleteljük, kevés fahéjas porcukorral meghintjük, átforgatjuk. Felverjük a tojást, hozzáadjuk a sört, az olvasztott vajat, a lisztet, egy csipet sót. Az egészet elkeverjük, konyharuhával letakarva 1 óráig állni hagyjuk, míg a tészta egy kicsit felhabzik.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Mielõtt sütni kezdenénk, finoman elkeverjük benne a habbá vert tojásfehérjét. A sütõedénybe legalább 5 cm olajat öntünk és forróra hevítjük. A tésztában megforgatjuk a tojásdarabokat és egyenként, kanállal tesszük az olajba. Az olajból kivéve megszórjuk fahéjas porcukorral és forrón tálaljuk.

Hozzávalók:
4 nagy érett banán
fahéjas porcukor
a sütéshez olaj
A bundához:
1 teáscsészényi liszt (1,25 dl)
1,25 dl hab nélküli sör
1 tojás
1 ek. vaj
1 tojás fehérje
só.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!