rss
  • Halászlé

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 kg tisztított ponty, 2 nagy fej vöröshagyma, só pirospaprika.

    A ponty uszonyait, fejét, farkát, lenyúzott bõrét, kockára vágott hagymát fazékba rakjuk, sózzuk, paprikázzuk, annyi vizet teszünk hozzá, ami ellepi. Nagy lángon addig fõzzük, míg a feje szétesik.

    Tésztaszûrõn átszûrjük, 2-2,5 liternyire felengedjük, literenként 1 ek. pirospaprikát teszünk hozzá (számítsuk bele azt is, amit a lébe fõztünk), és felforraljuk. Beletesszük a halat és puhára fõzzük.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Kapormártás

    Hozzávalók:

    - 1 csomag kapor
    - 2 evõkanál liszt
    - 3 evõkanál vaj
    - 2 dl húslé
    - 2 dl tejszín
    - fél citrom leve
    - õrölt bors
    - cukor
    - só

  • Kínai saláta füstölt-hússal

    Hozzávalók: 1 fej kisebb kínai kel, 20 dkg sovány füstölt hús, 15 dkg hagyma, fûszeres olajkeverék, cukor, só, bors, borecet.

  • Lecsós sertésszelet

    Hozzávalók: 10 szelet 8 dekás karaj, 2 dkg só, 5 dkg liszt, 10 dkg zsír, 10 dkg füstölt szalonna, 20 dkg hagyma, 5 g fokhagyma, 1,5 dkg pirospaprika, 1 kg zöldpaprika, 30 dkg paradicsom.

  • Zsemlegombóc

    Hozzávalók: 3 zsemle, tej, 2 evõkanál olaj, liszt, 2 tojás, 1 dkg élesztõ, só.

  • Sóskafõzelék

    Hozzávalók: sóska, olaj, tejföl, liszt, cukor, vöröshagyma, kevés só.

  • Mézes-mustáros csirkemell

    Mézes-mustáros csirkemellA csirkemellet megmossuk és kisebb darabokra vágjuk. Egy műanyag dobozba összekeverünk 4 evőkanál mézet, 4 evőkanál mustárt (az arányok változtathatók, attól függően ki hogy szereti az édes-savanyút) és 2 evőkanál olajat, beletesszük a paprikát, borsot és a szerecsendiót majd beleforgatjuk a csirkemell darabokat, hogy mindenhol jól ellepje a pác. Felönthetjük 1 dl tejjel is, attól porhanyósabb lesz a hús. Majd rátesszük a doboz tetejét és jól lezárva legalább 1 napig a hűtőben pihentetjük. Mielőtt megsütnénk ne felejtsük el megsózni a húst!

  • Sárgadinnye ecetben

    A félérett sárgadinnye külsõ héját lehámozzuk, a magokat kikotorjuk, a dinnye húsát pedig ujjnyi darabokra vágjuk, és annyi borecetben, amennyi ellepi, néhány óra hosszat állni hagyjuk.

  • Kókusztejes briós

    Hozzávalók:

    115 ml kókusztej 115 ml tej 1 tojás 1 tk. vaníliaaroma 450 g liszt 25 g kókuszreszelék 1/2 tk. só 50 g cukor 40 g vaj 1 tk. sz. élesztõ (2 dkg friss)

  • Csurgatott leves

    Hozzávalók: 1 kis fej vöröshagyma, késhegynyi pirospaprika, kis olaj, só 1 tojás, 1 csomó zeller, 1 csomó petrezselyem, liszt.

  • Gesztenyefõzelék

    Hozzávalók: szelídgesztenye, méz, tej.

  • Vörösboros kevert sütemény

    Hozzávalók: 25 dkg margarin, 25 dkg porcukor, 40 dkg liszt, 5 tojás, 1 cs. vaníliás cukor, 2,5 dl vörösbor, 1 cs. Sütõpor, 10 dkg reszelt csoki, 10 dkg darált dió.

  • Pácolt sonka sajtbundában

    Hozzávalók: 40 dkg fõtt, sovány füstölt tarja, 1/2 l tej, 2 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál törött fekete bors, kevés liszt, 2 db egész tojás, 10 dkg reszelt parmezán sajt, 10 dkg zsemlemorzsa.

  • Száraz borsó fõzelék

    Hozzávalók:

    - 40 dkg (zöld vagy sárga) száraz borsó
    - 1 kis fej hagyma
    - 1 gerezd fokhagyma
    - 10 dkg füstölt kolbász
    - 4 evõkanál olaj
    - 2 evõkanál liszt

  • Fekete erdö kávé

    Hozzávalók: 2 szem cseresznye, 4 cl cseresznye pálinka, 1-2 kanál égetett cukor(karamell), 1,5 dl jó erös fekete kávé, tejszínhab és csoki forgács a díszítéshez.

  • Bifteki - Görög húspogácsa

    Hozzávalók: fél kg darált hús, 4 EK olivaolaj, 1 tojás, 1 kis paradicsom, 2 EK kétszersültmorzsa, 1 EK finom búzadara, 2 EK reszelt Kefalotiri, 1 kis fej hagyma.

  • Pancettás penne

    Hozzávalók: 15 dkg pancetta (olasz sonka) kockára vágva, 1 sütni való tök (hosszúkás), 30 dkg penne tészta, 25 dkg mascarpone, 5 dkg parmezán, 1 marék fenyõmag, 1 fej lilahagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 db sampinyongomba, 5 dl húsleves alaplé, 2 rozmaringágacska, olívaolaj, só, bors.

  • 3 sajtos fondü

    Hozzávalók: 14 dkg emmentáli sajt, 13 dkg trappista, 13 dkg márványsajt, 1 gerezd fokhagyma, fél evõkanál étkezési keményítõ, fél deciliter száraz fehérbor, bors, 1-2 cent pálinka.

  • Házi májgaluska leves

    Házi májgaluska levesA zöldségeket vékony karikára vagy kockára felvágom és kb. 1,5 l vízbe felteszem főni a leveskockával. Közben elkészítem a májgaluskát: 1 db májkrém, 1 db tojás, egy kicsi bors, só, egy csipet szódabikarbóna, egy-másfél evőkanál búzadara (amennyi az állagához szükséges), petrezselyemzöld apróra vágva. Villával jól összedolgozom, s amíg a zöldségek puhulnak, pihentetem. Kb. 20 perc után teáskanállal a levesbe szaggatom, 5 perc forrás után lefedem a leves és állni hagyom kb. 10 percig. Tálaláskor friss apróra vágott petrezselyemre szedem rá a levest.

  • Fasírtgolyók

    Hozzávalók: 60 dkg darált lapocka, 1 kis fej hagyma, 1 zsemle, 1 tojás, 5 gerezd fokhagyma, 2 ek paprika, 1 mk õrölt bors, 2 kk só, 2 ek vágott zöldpetrezselyem, olaj.

  • Paprikás, virslis kenyér

    Hozzávalók: 40 dkg liszt, másfél csomag sütõpor, ½ teáskanál só, 20 dkg sovány száraz tehéntúró, 3 tojás, 6 dkg vaj, 1 zöldpaprika, 1 sárga paprika, 1 pirospaprika, 20 dkg virsli, kevés tej.