2024.04.20. - Tivadar

Disznótoros káposztaleves

Hozzávalók: 60 dkg sertéshús, 40 dkg savanyú káposzta, 5 dkg rizs, 1 evõkanál zsír, 2 evõkanál liszt, 1 kis fej vöröshagyma, késhegynyi pirospaprika, 2 dl tejföl.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A húst kockákra vágjuk és egy liter sós vízben, feltesszük fõni. A savanyú káposztát vízzel jól kimossuk és annyi vízben, amennyi ellepi, szintén megfõzzük. Amikor a hús már majdnem puha, a megmosott rizst beleszórjuk, és addig hagyjuk a tûzön, amíg megpuhul. Végül a káposztát a húsos levesbe öntjük.

A lisztbõl a zsíron rántást pirítunk, a felaprított vöröshagymát megfuttatjuk, rajta és pirospaprikával megszórjuk. Egy kevés hideg vízzel felengedjük, simára keverjük, majd a tejfölt is hozzáadjuk. A levesbe öntjük és felforraljuk. A káposztalevest általában disznótorkor fõzik, ezért egyszerre, a receptben felsoroltaknál sokkal több hozzávalóból készül.

Ez a leírás Técsõrõl származik, de másutt, például Beregrákoson úgy készítik, hogy a kockára vágott húst elõször egy kevés zsíron fehéredésig sütik, csak aztán fõzik meg.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!