rss
  • Borsos túrópogácsa

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 30 dkg juhtúró, 10 dkg tehéntúró, 8 dkg vaj, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor metélõhagyma, bors, só.

    loading...

    A kétféle túrót áttörjük, hozzáadjuk a vajat, az apróra vágott metélõhagymát, a zúzott fokhagymát, megsózzuk és összedolgozzuk.

    Egy napig hûtõszekrényben tartjuk, hogy az ízek jól összeérjenek. Kisebb pogácsákat formálunk belõle, és tányérba szórt, durvára õrölt borsba beleforgatjuk, Pirítós kenyeret és idénysalátát kínálunk mellé.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Csülökpörkölt gombával

    Hozzávalók: 2 kicsontozott sertéscsülök, 2 hagyma, 20 dkg gomba, 2-3 gerezd fokhagyma, olaj vagy zsír, só, bors, fûszerpaprika, magyaros fûszerkeverék.

  • Málnakrémleves

    Hozzávalók: 50 dkg málna, 4 tojássárgája, 2 dl tejszín, 2 dl vörösbor, egy csipetnyi õrölt szegfûszeg, 2 evõkanál porcukor.

  • Sárgadinnye leves

    Sárgadinnye levesA dinnyéket kettévágjuk, kiszedjük a magházakat, majd karalábévájóval mindkettőből kis golyókat veszünk ki, s hűtőszekrénybe tesszük. Amikor már a sárgadinnyének nincs sima felülete, akkor szeletekre vágottan meghámozzuk és feldaraboljuk. Ezután jó 1 liter vízben megfőzzük a vaníliás cukorral és a cukorral. Kb. 10 perc alatt elkészül. A tűzről levéve botmixerrel pépesítjük. A pudingot 1-2 evőkanál vízzel, majd a főzőtejszínnel elkeverjük, és beleöntjük a levesbe. Egy percre összeforraljuk, és lehűtjük. Amikor hideg, belerakjuk a dinnyegolyókat, és tálaljuk.

  • Bújtatott csirke

    Hozzávalók: 1 nagyobb csirke, vagy 80 dkg egyéb csirkehús, 1,5 kg krumpli, 20 dkg füstölt szalonna vékonyra szeletelve, só ízlés szerint (vigyázat, a szalonna sós).

  • Magdolna ragu

    Hozzávalók: 50 dkg sovány comb csíkokra vágva, 10 dkg füstölt szalonna, 1 vöröshagyma, paprikakrém, 1 mokkáskanál mustár, kávéskanálnyi paradicsompüré, csipet majoranna, 2 db kávétejszín, liszt.

  • Cékla leves

    Cékla levesA zöldségeket meghámozzuk és kockákra vágjuk. Az olajat felhevítjük egy lábosban, rászedjük a kockázott zöldségeket, és 10 percet közepes lángon, folyamatosan kevergetve dinszteljük. Kakukkfűvel megszórjuk, majd a nagyjából ekkora kockára vágott sonkát vagy tarját is rászedjük, további 2 percet pirítjuk, hogy a hús íze átjárja az alapot. Felöntjük először a borra, hagyjuk, hogy az alkohol kipárologjon belőle, majd a vízzel felöntjük. Sózzuk, és 20 perc alatt készre főzzük. A végén belekeverjük a burgonyapelyhet, és 2 perc alatt besűrítjük vele a levest.

  • Bellini-sorbet

    Hozzávalók: 50 dkg kristálycukor, 5 õszibarack, 1,75 dl pezsgõ, 2 tojásfehérje, felverve.

  • Sóskamártás

    Hozzávalók: 1 kg sóska, 2 fej salotta hagyma (apró hagyma), 1 liter húsleves (leveskockából), 8 evõkanál fehérbor, 7 evõkanál száraz vermut, 2 dl tejföl, 1 dl tejszín, 1 citrom leve, só, fehér bors;

  • Tárkonyos körözött

    Hozzávalók: 25 dkg juhtúró, 20 dkg vaj, 3 fej lilahagyma, 8 dkg póréhagyma, 1 dl tejföl, tárkonylevél, õrölt köménymag, pirospaprika, só.

  • Sajtos puffancsok

    Hozzávalók:

    6 tojásfehérje, 1 tojás, 6 dkg zsemlemorzsa, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 10 dkg reszelt trappista sajt, 1 kávéskanál só, 1 kávéskanál borsfû (vagy õrölt bors)

  • Tejfölös fehér mártás

    Hozzávalók: 5 dl. Fehér mártás, 2 dl. tejföl, kevés margarin, csipet só, bors.

  • Fetasajtos-paradicsomos spagetti

    Hozzávalók:

    1 fej lilahagyma
    1 nagy paradicsom
    5 dkg fetasajt
    1 teáskanál kókuszolaj
    1 teáskanál olívaolaj
    1 teáskanál citromlé
    15 dkg spagetti
    2 gerezd fokhagyma
    2 csipet oregánó
    frissen õrölt bors

  • Fokhagymás báránycomb

    Hozzávalók: 1 báránycomb, 5-10 gerezd fokhagyma, 2 ek olaj, 2 dl száraz vörösbor, 1 leveskocka, rozmaring, só, bors.

  • Gombás tojáskrém

    Hozzávalók: 4 fõtt tojás, 10 dkg puha vaj, 5 dkg gomba, fél mk õrölt fehérbors, fél ek vágott petrezselyemzöld.

  • Narancs-rum turmix

    Hozzávalók: 60 dkg narancs, 3 tojássárgája, 15 dkg porcukor, 1 dl rum, 1 liter tej.

  • Smarties torta

    Hozzávalók: 10 dkg csokoládé, 10 dkg vaj, 2 tojás, 17,5 dkg cukor, 7,5 dkg liszt, smarties cukor.

  • Füstölt marhanyelves szendvics

    Hozzávalók: 1 szelet kenyér, 4-5 dkg füstölt - fõtt marhanyelv, fél salátalevél, tojáskarika, vaj, díszítõelemek.

  • Kapros cukkinifõzelék

    Hozzávalók: 2 db közepes nagyságú cukkini, 2 ek.citromlé, 1 ek. olaj, 1 ek.liszt, 1 ek. cukor, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor kaporlevél, 0,5 liter húsleves(leveskockából is lehet)

  • Céklasaláta

    A céklagumókat jól megmossuk, és meleg vízbe téve, lefedve puhára fõzzük. A fõzõvizet leöntjük, a céklát lehéjazzuk és - lehetõleg hullámos pengéjû cifrázó késsel - vékony szeletekre vágjuk. Közben a szokásosnál savanyúbb ecetes lét készítünk (a cékla édes, elviszi a savanyú ízt), sóval, köménymaggal, nagyon kevés cukorral felforraljuk.

  • Darázsfészek

    Hozzávalók: fél kg liszt, 7 tojás sárgája, 1 g só, 3 dkg élesztõ, 23 dkg porcukor, 2,5 dl tej, 20 dkg vaj, 20 dkg õrölt mandula, 20 dkg dió, 2 dl tejszín.

loading...