rss
  • Rakott vajbab

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 kg zöldbab, 2 ek. étolaj, 20 dkg virsli, 2 db tojás, 1 dl energiaszegény tejföl, 3 dkg reszelt sajt, só, bors, petrezselyem.

    Megfelelõ nagyságú tûzálló tálat olajjal kikenünk. A virslit karikára vágjuk, és felhevített olajban megfuttatjuk.

    Hozzátesszük a már elõzõleg kisebb darabokra vágott és megfõzött babot, megsózzuk, borsozzuk, apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük.

    Felhalmozzuk a tûzálló tálban. A tojás külön edényben elkeverjük a tejföllel, sózzuk, borsozzuk és ráöntjük a babra.

    Tetejét megszórjuk a reszelt sajttal, és középmeleg sütõben szép pirosra sütjük.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Kanonok lepény

    ½ kg lisztet 2 evõkanál fagyos margarinnal, 1 csomag sütoporral, 25 deka cukorral, 2 egész tojással, 1 citrom reszelt héjával és annyi tejjel, hogy könnyen dolgozható legyen, jól összegyúrunk.

  • Ajvar

    Hozzávalók: 2 kg vastaghúsú paradicsompaprika, 1 kg padlizsán, 4 dl olaj, 1 fej fokhagyma, só, törött bors, csípõs paprika, cukor, és ecet ízlés szerint.

  • Gyümölcskenyér

    GyümölcskenyérA margarint 28 dkg porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. A liszttel elkeverjük a sütőport és hozzáadjuk a felaprított gyümölcsöket és a reszelt narancs héjat. A tojásfehérjét a maradék 6 dkg porcukorral kemény habbá verjük és lágyan összekeverjük a margarinos masszával. Ezután hozzáadjuk a lisztes gyümölcsmasszát. Sütőpapírral bélelt őzgerincformába tesszük. 180 fokon kb. 45 percig sütjük. Ha kihűlt, olvasztott csokoládéval ecsettel lekenhetjük. Csokizás után egy kis darált mogyoróval díszíthetjük.

  • Sertésraguleves kelkáposztával

    Hozzávalók: 4-5 adaghoz: 30 dkg sertéscomb, 1 tasak Sertéssült fûszerkeverék, 10-10 dkg sárgarépa, petrezselyem, zeller, 30 dkg kelkáposzta, 1 tk ételízesítõ , 1 ek liszt, 2-3 dl tejföl.

  • Erdélyi kapros káposztafõzelék

    Hozzávalók: 80 dkg savanyú káposzta, 10 dkg vöröshagyma, 5 cl étolaj, 12 dkg kolozsvári szalonna, 1 csomó kapor, 5 dkg liszt, 2 dl tejföl, só.

  • Tarhonyás leves

    Tarhonyás levesApróra vágunk egy hagymát, majd olajon megdinszteljük. Felkarikázzuk a kolbászt és kicsit megpirítom az olajon. Hozzáadjuk a tarhonyát, és halványbarnára pirítjuk. Vigyázni kell, hogy ne túlozzuk el a tarhonya mennyiségét, mert meg fog dagadni. Felkockázunk egy paradicsomot és egy paprikát, majd ezt is az edénybe dobjuk. Sózzuk, pirospaprikázzuk. Picit rottyantunk rajta, majd felengedjük vízzel. Beleteszünk pár darab kockára vágott krumplit. A mennyiségek mindig attól függenek, hogy ki milyen sűrű levest szeretne. Addig főzzük, míg a tarhonya és a krumpli is megpuhul.

  • Marcipános süti

    Hozzávalók: 1 kg darált keksz, 19 ek forró tej, 60 dkg porcukor, 50 dkg Ráma margarin, 2 cs vaníliás cukor.

  • Apricot Brandy Cocktail

    A pálinkát és a grenadine-t egy koktélospohárban jéggel összekeverjük, felöntjük szódával, a tetejét citromhéjjal megpermetezzük, és citromszelettel díszítjük.

  • Vagdalt hús

    Hozzávalók: fél kg darált hús, 2 áztatott, facsart zsemle, 1 kanál zsír, 1 kis fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 tojás, só, bors, (esetleg kevés bazsalikom, Worchester szósz).

  • Szalonnás csirkemáj

    Hozzávalók: 1 doboz csirkemáj, 1 zacskó vékonyra szeletelt bacon szalonna.

  • Csirke satay

    Hozzávalók 4 személyre: Thai pác: 1 tk. thai currykrém, 3 zúzott fokhagymagerezd, 1 ek. szójaszósz, 1 ek. összevágott citronella, 125 ml kókusztej.

  • Cigány pogácsa

    3 tojás kemény habját, 28 deka törött cukor és 28 deka darált mogyoró, vagy mandulával összekeverünk...

  • Hagymafõzelék

    Hozzávalók:

    - 1,5 kg hagyma
    - 1 ek. olaj
    - 1 ek. liszt
    - 1,5 dl fehérbor
    - 1,5 dl erõleves
    - 1 dl tejföl
    - 1 kk. majoránna
    - só, bors
    - csipetnyi szerecsendió

  • Chilis bab

    Hozzávalók:

    - 50 dkg darált marhahús
    - 1 doboz vörösbab konzerv
    - egy doboz kukoricakonzerv
    - 3-4 db paradicsom
    - 1 nagyobb vagy 2 kisebb kaliforniai paprika
    - 2 dl sűrű paradicsomlé
    - 1 nagy fej vöröshagyma
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 1 mokkáskanál őrölt pirospaprika
    - 1 mokkáskanál cayenne bors
    - ízlés szerinti mennyiségű apróra vágott vagy szárított chilipaprika
    - 1 kiskanál morzsolt oregano
    - 1 kiskanál őrölt római kömény
    - csipetnyi őrölt fahéj
    - cukor
    - só
    - étolaj

  • Joghurtos csirke-curry

    Simára kikeverek 3dl joghurtot, 1 ek kókuszreszeléket, 1 fej összevágott hagymát, 1 gerezd tört fokit, 2 ek õrölt koriandert, 1 kk reszelt citromhéjat, 1 ek citromlét, csipet sót, 1 csapott ek curryport.

  • Sertésszelet sütõtökkel

    Hozzávalók:

    - 4 vastagabb sertésszelet
    - 2 marék sütõtök hosszúkás darabokra vágva
    - 1 vastag póréhagyma
    - fél kaliforniai paprika
    - 2 gerezd fokhagyma
    - olaj
    - só
    - bors
    - kb. 1 kávéskanál gyömbérpor
    - 1-2 teáskanál akácméz

  • Göngyölt sonka

    Simára keverünk nyolc tojást egy evõkanál tejföllel, csipetnyi sóval, reszelt szerecsendióval meg 1-1 csokor finomra vágott snidlinggel, petrezselyemmel meg kaporral.

  • Sült banán zöldborssal és ketchuppal

    Hozzávalók: 4 banán, 2 teáskanál zöldbors, 2 evõkanál folyékony méz, 4 evõkanál ketchup, fél teáskanál currypor, 12 szelet bacon szalonna, olaj a sütéshez.

  • Sonkás tojássaláta

    Hozzávalók:

    - 8 db fõtt tojás
    - 30 dkg héjában fõtt burgonya
    - 25 dkg fõtt füstölt sonka
    - 2 fej lilahagyma
    - 1 csokor retek
    - 3 ág kakukkfû
    - 1 csokor petrezselyemzöld
    - fél dl olaj
    - 3 dl majonéz
    - 1 fej saláta
    - 1 csipet õrölt bors
    - 1 csipet só

  • Kukoricás-grízes ragu

    Hozzávalók: 4 csésze tej, 1 csésze gríz, 1 üveg kukoricakonzerv, 2 és fél csésze reszelt sajt, 6 mogyoróhagyma felaprítva, 1 nagy tojás, fél teáskanál só, fél teáskanál szárított kakukkfû, negyed teáskanál feketebors.