rss
  • Latin banán

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: Személyenként 1 banán, 1 dl tojáslikõr, 2 evõkanál olvasztott csokoládé, durvára vágott, pörkölt mandula, tejszínhab.

    loading...

    Magas vagy kehelyszerû üvegpoharak aljára banánkarikákat teszünk. Tojáslikõrrel, majd olvasztott csokoládéval meglocsoljuk. Ezt a rétegzést még kétszer megismételjük. Tetejét megszórjuk a vágott mandulával, és tejszínhabot fújunk rá.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Almás ital

    Hozzávalók 1 pohárhoz: 2 cl almapálinka, 1,5 dl almabor, 8-8 mentalevél, 2 gombóc pisztáciafagylalt, 3 vékony gerezd alma.

  • Babsaláta hagymásan

    Babsaláta hagymásanA babot jó előre áztassuk be, akár 2-3 órára is. Amikor letelt, hideg vízben tegyük fel főni, hozzáadva egy, maximum két babérlevelet. (A bab ne főjön szét.) Amikor már úgy látjuk, hogy a bab megpuhult, tegyük félre, és hagyjuk egy kicsit hűlni! Annyi vízbe amennyi éppen hogy ellepi majd a babot, tegyük bele az ecetet, sót, őrölt borsot, cukrot, egy fej karikára vágott, megtisztított vöröshagymát, fél dl étolajat, és egy kis csokor apróra vágott petrezselymet. Már csak annyi a dolgunk, hogy leszűrjük a babot, hozzáadjuk az elkészített salátaléhez, kis időre hűtőbe tegyük, és tálaljuk.

  • Darálthúsos zöldséges tészta

    Darálthúsos zöldséges tésztaA hagymát finomra vágjuk, a felmelegített zsírban megfonnyasztjuk, a megtisztított zöldséget apróra vágjuk és a darálthússal együtt beletesszük a megfonnyasztott hagyma mellé, megsózzuk és átpirítjuk, kevés vizet adunk hozzá és megpároljuk. A tésztát forrásban lévő sós vízben kifőzzük, kevés olajon átforgatjuk és a készre párolt zöldséges hússal és a tejföllel összekeverjük, borssal és egy kis ételízesítővel fűszerezzük. Mély jénaiba, vagy tepsibe tesszük és előmelegített sütőben pirosra sütjük a tetejét. Tálaláskor reszelt sajttal megszórjuk.

  • Szerelemturmix

    Hozzávalók: 8 cl. whisky, 4 cl. kávélikõr, 2 dl. tej, 2 kanál cukorszirup, 1 kanál instant kávé, 2 tojás, 5 g. szerecsendió, 4 jégkocka.

  • Paradicsomos káposztaleves

    Paradicsomos káposztalevesA hozzávalókat megtisztítjuk és feldaraboljuk. Felforrósított zsírban vagy olajban megpároljuk a már előre megtisztított és felaprított répát, a zellert és a hagymát, majd hozzáadjuk a paradicsompürét és felengedjük 1,5 liternyi csontlevessel. Ízlés szerint tovább fűszerezzük és hozzáadjuk a felkockázott burgonyát és a káposztát. A leves hozzávalói: 75 dkg sertéscsont, 5 dkg zsír, 30 dkg fehérkáposzta, 10 dkg burgonya, 10 dkg sárgarépa, 5 dkg zeller, 2,5 dl tejföl, 1/2 babérlevél, 5 dkg hagyma, 1/2 csomó petrezselyemzöld, 2 dkg só, csipetnyi bors, paradicsompüré.

  • Kókuszos piramis

    Hozzávalók:

    Tésztához:

    - 30 dkg darált keksz
    - 30 dkg darált dió
    - 2 dkg kakaópor
    - 20 dkg átszitált porcukor
    - 1 dl rum
    - kb. 2 dl tej

    Krémhez:

    - 25 dkg margarin
    - 20 dkg porcukor
    - 3 vaníliás cukor
    - kevés vanília aroma
    - 1 cs keksz

  • Nyuszi alakú aprókenyerek

    Hozzávalók:

    - 45 dkg fehér kenyérliszt
    - 2 dkg friss élesztõ
    - 320 ml langyos víz
    - 1 tk só
    - fél tk cukor
    - 2 ek olaj a tésztába
    - 1 tojás a tetejét megkenni
    - fekete bors szemnek, orrnak
    - 1 ek tejföl sütés után megkenni
    - 1 db 8 cm-es tojásformájú tészta-kiszúró forma

  • Gyümölcsös golyók

    Hozzávalók:

    20 dkg müzli, 10 dkg porcukor, 3 dkg margarin, idény gyümölcs és gyümölcslé ízlés szerint

  • Körözött liptói túró

    15 deka liptói túrót, 10 deka vajat egy megfelelõ tányér, vagy lapos kis tál közepére teszünk s körül rakjuk a következõkkel:

  • Mandarinos kacsa

    Hozzávalók:

    - 2 db kacsamell
    - 1 evõkanál olívaolaj
    - 1.2 dl mandarinlé
    - 5 db mandarin
    - 5 dl csirkealaplé
    - 1 kis csokor kakukkfû
    - 3 gerezd fokhagyma
    - 0.5 fej kelkáposzta
    - só

  • Klasszikus gyümölcstál

    A klasszikus gyümölcstál tartalmaz:sárgadinnyét, háromféle almát, (zöldet, sárgát és pirosat), körtét, nasikörtét, lime-ot, mandarint, fehér és rozé szõlõt, kiwit, ananászt, valamint a legfinomabb trópusi ínyencséget, a mangót.

  • Indiai rizs

    A rizst szûrõben öblítsd le, csorgasd le, s hagyd megszikkadni. A vöröshagymát reszeld meg, s keverd bele a felhevített vajba. Egy-két perc múlva add hozzá a rizst, s - idõnként megkeverve - addig melegítsd, amíg nem válik üvegessé.

  • Borókás sült karfiol

    Hozzávalók: 50-60 dkg karfiol (tisztítatlanul), 1 db egész tojás, másfél dl világos sör, 10-15 dkg finomliszt, 1 csapott teáskanál só, 1 mokkáskanál õrölt borókabogyó, 1 gerezd fokhagyma, 2 csokor petrezselyemzöld;

  • Fokhagymás pogácsa

    Hozzávalók: 1 doboz mirelit leveles-vajas tészta, 3 gerezd fokhagyma, 5 dkg vaj, 1 tojássárga, fél dl tej, 1 mk törött bors, 1 mk só.

  • Spagetti carbonara

    Hozzávalók: 1 csomag spagetti (legjobb a durum lisztbõl készült), 5 dkg vaj, 1 púpozott evõkanál liszt, 6 dl tej, 20 dkg gomba (én a csiperkét szeretem, de kinek mi ízlik), 20 dkg sonkafelvágott (jó a legolcsóbb is! esetleg a megmaradt húsvéti sonka), 20 dkg sajt, olaj, só, bors, szerecsendió;

  • Gombás halpaprikás

    Hozzávalók: 60 dkg filézett ponty, egy fej vöröshagyma, 10 dkg füstölt szalonna, pirosparika, só, zöldpaprika, paradicsom, 15 dkg gomba, tejföl, egy halászlékocka, erõspaprika ízlés szerint.

  • Áfonyás süti

    Hozzávalók: 210 g liszt, 1 tk sütõpor, egy csipet só, 113 g puha vaj, 150 g cukor, 2 tojás, 1 tk vanilía aroma, 1 citrom reszelt héja, 120 ml tej, 210 g friss áfonya.

  • Alföldi zúzapörkölt

    Apró kockákra vágunk, és üvegesre kisütünk 10 deka füstölt szalonnát. Aranysárgára pirítunk rajta egy jókora fej finomra vágott vöröshagymát, meghintjük egy csapott evõkanálnyi édesnemes pirospaprikával, és beleforgatunk egy csomag felengedett, fagyaszott csirkezúzát.

  • Bolognai ragu

    Hozzávalók: 30 dkg marhahús (színhús), 10 dkg húsos szalonna, 1/2 pohár száraz vörösbor, 1 pohár húslé, 5 ek paradicsom sûrítmény, 5 dkg hagyma, 5 dkg répa, 5 dkg zeller.

  • Paprikáscsibével töltött palacsinta

    Elkészítünk egy nagyobb csibét paprikásnak, jó tejfelesen. A csirke húsát a csontokról leszedjük, késsel vagy húsvágóval apróra összevagdaljuk.

loading...